Cel mai lung tricolor țesut la război va fi realizat în Ploiești de 1 decembrie Cel mai lung tricolor țesut la război va fi realizat în Ploiești de 1 decembrie
Tradiţiile româneşti reînvie de 1 decembrie la Ploieşti Shopping City. Cea mai îndrăgită sărbătoare a românilor va fi celebrată în centrul comercial din nordul... Cel mai lung tricolor țesut la război va fi realizat în Ploiești de 1 decembrie

Tradiţiile româneşti reînvie de 1 decembrie la Ploieşti Shopping City. Cea mai îndrăgită sărbătoare a românilor va fi celebrată în centrul comercial din nordul oraşului cu un eveniment unic: realizarea celui mai lung tricolor la un război de ţesut. Acesta va avea nu mai puţin de 20 metri lungime şi o lăţime de 10 centimetri şi va fi realizat dintr-un fir de bumbac fin de către meşteri populari.

„Ne-am dorit să marcăm ziua de 1 decembrie cu un eveniment unic, ce valorifică tradiţiile româneşti. Apreciem foarte mult măiestria şi devotamentul artiştilor populari şi de aceea i-am invitat în Ploieşti Shopping City pentru a realiza un simbol naţional aproape de inima tuturor românilor: un tricolor ţesut la război, lung de 20 metri. Îi aşteptăm pe toţi cei care vor să ne treacă pragul să sărbătorim împreună Ziua Naţională.”, a declarat Marina Trifina, Marketing Manager Ploieşti Shopping City.

Tricolorul fi realizat în cadrul Târgului Tradiţional, un eveniment ce valorifică tradiţiile româneşti, fie că este vorba de bunătăţi culinare sau de suveniruri şi produse autohtone realizate de artişti şi meşteri populari.

În cadrul târgului ce are loc în Ploieşti Shopping City, vizitatorii pot alege dintre brânză  şi preparate din carne, dulceţuri, zacuscă, sirop, şerbet, salate, miere şi preparate derivate, vin şi ţuică, ciocolată de casă, prăjituri şi alte dulciuri. Totodată, pot cumpăra şi bijuterii din lut polimeric, jucării, căciuliţe şi brăţări croşetate, decoraţiuni realizate prin tehnica serveţelului, bentiţe, steguleţe, ouă sculptate şi pictate,  tapiserie, lumânări, bijuterii din pietre semipreţioase, zgârdane din mărgele lucrate la gherghef cu motive populare.

Mai mult, cei mici vor avea parte de ateliere special dedicate acestora, în cadrul cărora vor învăţa să realizeze brăţari şi semne de carte pe gherghef mic si ciucuri din lână, care pot fi folosiţi pe post de globuleţe de Crăciun.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: