Ce universități vor veni în weekend la World Education Fair? Ce universități vor veni în weekend la World Education Fair?
World Education Fair, târgul la care cei mai buni elevi români se întâlnesc cu reprezentanții universităților de top din străinătate, revine în acest weekend... Ce universități vor veni în weekend la World Education Fair?

World Education Fair, târgul la care cei mai buni elevi români se întâlnesc cu reprezentanții universităților de top din străinătate, revine în acest weekend la București.

Astfel, tinerii care doresc să urmeze cursurile unora dintre cele mai prestigioase universități din afara României, pot afla mai multe detalii despre oferta educațională a acestor instituții pe 26 și 27 septembrie la Hotel Athénée Palace Hilton din București (evenimentul are loc între orele 10.00 și 17.00).

Pentru a vă ajuta să luați cea mai bună decizie privind cursurile care vă interesează și care vă vor ajuta să vă formați cariera strălucită la care visați, avem o listă a universităților și programelor care vor fi prezente la București la acest final de săptămână.

Austria

Webster University – Vienna

Universitatea americană Webster și-a deschis una dintre modernele sale filiale în capitala Austriei. Viena este un simbol al învățământului de prestigiu și al manierelor rafinate. Universitatea deține un campus în Tailanda ce reprezintă o oportunitate excepțională pentru studenții care doresc o bună pregătire, într-un campus exotic, un program de schimb într-un mediu multicultural și studii care costă mai puțin.

La Webster University învață studenți din toată lumea în cadrul programelor de licență și master în domenii precum Artă, Administrarea Afacerilor și IT. Pregătirea teoretică solidă și atelierele de lucru pe proiecte sunt conduse de profesori cu experiență, în colaborare cu diferite companii și organizații de prestigiu. Programele de schimb realizate între diferitele facultăți și filiale ale universității facilitează învățarea și dezvoltarea la cel mai înalt grad al potențialului academic și creativ al studenților.

Danemarca

Aarhus University

Localizată în partea vestică a Danemarcei, AU-IBT a fost înfiinţată în anul 1995 ca rezultat al unirii dintre The Engineering College of Western Jutland şi The Central Jutland Business Scholl. Legătura cu universitatea din Aarhus în anul 2006 aduce o creştere a nivelului academic şi un focus sporit asupra activităţii de cercetare-dezvoltare. AU-IBT oferă programe universitare şi de master în inginerie, afaceri, economie, management şi limbi străine pentru afaceri.

Programele educaţionale se bazează pe comunicarea informală dintre studenţi şi profesori, precum şi pe o colaborare strânsă cu mediul de afaceri. Toate programele educaţionale la AU-IBT sunt orientate spre colaborarea internaţională cu alte instituţii de învăţământ din străinătate şi schimbul educaţional internaţional. Aproximativ 40% dintre studenţi petrec şase luni din perioada de studii într-o universitate tehnică din străinătate sau într-o companie. AU-IBT colaborează cu peste 40 de universităţi din străinătate, în principal din Europa, dar şi în Rusia, Australia şi China. În ultimul clasament QS, universitatea ocupă locul 34 din Europa şi este printre primele 100 din lume.

Vreți să studiați în străinătate? Am aflat ce universități caută români, cât costă și cum se pot finanța studiile și când se depune dosarul de admitere

Studenţii pot beneficia de serviciile de recepţie, de bibliotecă și de săli de calculatoare permanent deschise cu acces la Internet, acces la sistemul principal Blackboard ce poate fi accesat prin Internet cu scopul de a găsi materiale de studiu, teme, note şi contact cu profesorii, mâncare bună dimineaţa şi la prânz la cantina universităţii la preţuri rezonabile. Barul din interiorul campusului este deschis în fiecare vineri între orele 12 – 18, fiind un loc în care se întâlnesc profesori şi studenţi din diferite grupuri şi ţări.

Study in Denmark

La ediția din acest a World Education Fair am pregătit un stand special pentru cei care vor să studieze în Danemarca unde veți putea afla informaţii despre sistemele educaţionale, ce documente sunt necesare, cum trebuie să te pregăteşti pentru interviul în limba engleză şi toate micile detalii necesare unei aplicaţii de succes.

Elveția

Swiss Hotel Management School (SHMS)

Fondată în 1992, şi-a construit renumele unei instituţii academice de referinţă pentru viitorii profesionişti în domeniul turismului. Principala inspiraţie a SHMS este tradiţia elveţiană în industria ospitalităţii. Atât absolvenţii de studii de licenţă cât şi de master obţin diplomă cu dublă acreditare: diploma elveţiană şi diplomă britanică de la Universitatea Derby.

SHMS are două campusuri:

SHMS Caux – amplasat în legendarul Palat, aproape de pitorescul oraş Montreux. Fiind primul Castel-Hotel din Elveţia, Palatul Caux este un loc cu adevărat unic pentru studenţi.

SHMS Leysin – se poate ajunge cu trenul de la Geneva sau Zurich. Orele de curs şi practică au loc în clădirile a două hoteluri renumite: Mont-Blanc Palace şi Belvedere, care sunt legate între ele printr-un lift special.

Programe principale se desfășoară în limba engleză:

 • Programe universitare
 • Hospitality Management
 • Hospitality and Events Management
 • Events Management
 • Programe de master
 • Master of Arts in International Hospitality Management
 • MIB – Master of International Business in Hotel, Resort and Spa Management

Cesar Ritz Colleges Switzerland

De aproximativ 26 de ani, César Ritz Colleges Switzerland a contribuit la excelenţa internaţională din domeniul managementului turismului hotelier. În anul 1986, Fundaţia “César Ritz” împreună cu Monique Ritz, fiica bine-cunoscutului César Ritz, au fost de acord ca aceste colegii să le poarte numele, nume recunoscut atât datorită faimosului lanţ hotelier cât şi faptului că ocupă locul întâi în domeniul hotelier. Colegiile Cézar Ritz sunt lideri internaţionali în educaţia hotelieră, oferind o mare varietate de programe universitare la diferite niveluri, atât în Elveţia, cât și în SUA şi Australia.

Culinary Arts Academy Switzerland

Programul de Certificat – ajută studenţii în primul an de studiu să îşi dezvolte atât abilităţile operaţionale cât şi profesionalismul, în aşa fel încât să poată avea posibilitatea să lucreze în timpul studiilor şi să se pregătească astfel pentru viitorul domeniu de activitate pe care l-au ales. Acest program dezvoltă abilităţile intelectuale ale studenţilor, pentru a fi pregătiţi pentru al doilea an de studiu numit Program de Diplomă, axându-se pe subiecte practice, concepte teoretice, conduită şi comportament profesional.

Programul de Diplomă – este al doilea an de studiu și ajută studentii să-şi dezvolte abilităţile intelectuale şi profesionalismul pentru a-şi exersa competenţele manageriale  pentru o viitoare carieră în domeniul managementului pe o poziţie executivă.

Programe universitare BA (Hons) / Higher Diploma – al treilea an de studiu, care presupune obţinerea unei Diplome Universitare BA (Hons) sau Higher Diploma. Acest program asigură studentului posibilitatea de a lucra la anumite proiecte particulare, de a-şi dezvolta abilităţile de afaceri, alegerea domeniului în care să lucreze, pregătindu-se astfel pentru noul loc de muncă.

HTW Chur/ University of Applied Science

Fondată în 1963 ca institut tehnologic, s-a transformat în anul 2000 în universitate de ştiinţe aplicate. În prezent 1,400 de studenţi studiază în această universitate în cadrul a 5 programe de licenţă şi 4 programe de master in turism, management, antreprenoriat, tehnologie informațională, telecom, construcții şi media. HTW Chur deţine 7 instituţii implicate activ în cercetare, contribuind la dezvoltarea economiei elveţiene.

IHTTI School of Hotel Management

Una dintre cele mai importante școli elvețiene de management hotelier din lume, are o tradiție de peste 30 ani în dezvoltarea celor mai bune practici din industrie și pregătirea studenților pentru cariere de top în sectorul ospitalității internaționale. Absolvenții IHTTI sunt cea mai bună dovadă în acest sens, ocupând poziții de management cheie în domeniu, în toată lumea. Amplasată ideal în inima orașului Neuchâtel, școala oferă o atmosferă perfectă pentru a deprinde abilitățile fine de hotel și design management, punând accentul pe clase de elevi de dimensiuni mici și atenție individuală sporită oferită fiecărui student în parte.

Studenții au șansa de a învăța de la experți în domeniu, beneficiind astfel de parteneriatele pe care școala le are cu Les Concierges, cel mai important furnizor de servicii și soluții de concierge din lume, și cu HBA/Hirsch Bedner Associates, lider mondial în ospitalitate și design interior. IHTTI este poziţionată în aşa fel încât să aibă acces la mijloace de transport, zonă comercială, muzee, spaţii pentru timp de recreere cât şi zonă pentru practicarea sporturilor de iarnă şi vară. IHTTI are un partener universitar în Marea Britanie – University of Derby și o strânsă relaţie cu universităţile din apropiere, fiind recunoscută de către The Guardian drept una dintre universităţile de top în domeniul turismului şi ospitalităţii.

Programa şcolară aplicată în IHTTI School of Hotel Management are la bază un program de 4 ani academici şi 2 stagii. După terminarea studiilor, IHTTI poate oferi posibilitatea studentului să găsească un loc potrivit de muncă prin Centrul de Cariere al IHTTI School of Hotel Management.

Franţa

Study in France

Franţa se află pe locul trei în topul studenţilor internaţionali, fiind foarte renumită pentru calitatea studiilor în domeniile transport, medicină, telecomunicaţii sau matematică, şi una dintre cele mai sigure ţări din Europa. Consultanţii Integraledu vă vor oferi în cadrul târgului World Education Fair informaţii generale despre studiile superioare în Franţa şi consiliere privind admiterea la instituţiile partenere.

Germania

New European College Gmbh

O instituție de învățământ care se concentrează pe fondul academic din lumea afacerilor. Este un sistem de educație de afaceri excelent, care echilibrează nevoia de cunoștințe academice cu necesitățile lumii reale, deoarece educația modernă de afaceri necesită actualizarea constantă și înțelegerea aprofundată a teoriilor clasice și moderne de administrare a afacerilor, economie, marketing, finanțe și management.

Situat în Munchen, New European College (NEC) oferă o gamă largă de grade de stat acreditate germane prin partenerul său academic – Fundația de afaceri, studii universitare, de masterat și de MBA. Bazat pe un echilibru între teorie și practică, NEC oferă studenților o experiență educațională dedicate, pregătind studenții pentru lumea afacerilor.

Marea Britanie

Aberystwyth University

Unul dintre cele mai impresionante locuri unde ar putea un viitor student să-şi petreacă trei ani din viaţa sa. Înfiinţată în anul 1872, Universitatea Aberystwyth este cea mai veche universitate din Țara Galilor şi oferă în prezent peste 900 de programe pentru studii de licenţă sau masterat. Pe langă Facultatea de Tehnologii Digitale, care din octombrie 2007 a dobândit un nou centru vizual 3D – See 3D, facultăţile de politologie, afaceri, drept, geografie şi mediul înconjurător au dus universitatea printre primele locuri în clasamente.

Politica universității de finanţare a studenţilor din UE este una dintre cele mai accesibile din Marea Britanie. Programul de studii, excepţional de flexibil, permite studenţilor să primească o specializare suplimentară, studiind diferite materii. În cadrul studiilor, studenţii au posibilitatea să urmeze un stagiu, în funcţie de specializare, în domeniul comerţului, industriei sau sectorului public. De obicei acest stagiu se desfăşoară între anii doi şi trei. Acest model universitar îi ajută pe studenţi să ajungă la un nivel academic şi profesional foarte ridicat. Prin urmare, şi în acest an universitatea ocupă prima poziție în Țara Galilor.

Anglia Ruskin University

Condusă de ideea că studiile sunt o investiţie pentru viitor, Anglia Ruskin University descoperă și dezvoltă potenţialul fiecărui student al său. Sunt două filiale moderne – una se află chiar în inima orașului Cambridge iar cealaltă în Chelmsford, lângă Londra. Anul trecut, universitatea a investit peste 60M lire sterline pentru modernizarea bazei de formare educaţională şi pentru construirea unui nou centru care oferă peste 40 de discipline sportive.

Universitatea poartă numele lui  John Ruskin, care în anul 1858 pune baza construirii universităţii prin înfiinţarea şcolii de artă. Astăzi, 154 de ani mai târziu, Anglia Ruskin University este universitatea britanică cu cea mai rapidă dezvoltare. Înaltul său nivel academic este atestat prin faptul că peste 90% dintre studenţii acestei universităţi sunt angajați imediat după absolvire.

Bangor University

Înfiinţată sub denumirea de „University College of North Wales”, a fost inaugurată pe data de 18 octombrie 1884 având 10 profesori şi 58 de studenţi. În prezent în Bangor studiază aproximativ

10 000 de studenţi în cele 26 de facultăţi existente. Este clasată pe locul 15 din punct de vedere al satisfacţiei studenţilor, iar conform clasamentului „The Independent” este printre cele mai accesibile locuri din punct de vedere al nivelului de trai din Marea Britanie. Guvernul britanic a făcut investiţii masive în baza universitară, în septembrie 2008 fiind inaugurate 6 cămine noi studenţeşti.

Birmingham City University

A fost declarată de către the The Guardian cea mai nouă și modernă universitate a anului 2005, datorită celor peste 300 de programe oferite, campusurilor moderne și confortabile, așezate în centrul orașului și a legăturilor puternice cu industria. Universitatea este unul dintre cei şaptesprezece membri acreditaţi ai organizaţiei britanice Skillset Media Academy şi este un centru de instruire de calitate în domeniul televiziunii, media interactivă şi artă cinematografică. În cadrul universităţii îşi desfăşoară activitatea şi Institutul de Artă şi Design din Birmingham. Universitatea este, de asemenea, renumită prin facultatea de medicină, în cadrul căreia funcţionează primul sistem de formare virtual.

Buckingamshire New University

Universitatea oferă atât oportunitatea de a obține burse, cât și posibilitatea de a te concentra asupra cercetarii și practicii profesionale. Buckingamshire New University lucrează cu parteneri regionali, naționali și internaționali pentru ca studenții să plece pregătiți pentru piața muncii. Universitatea se bucură de o istorie îndelungată și de succes încă de la înființarea ei în 1893. Astăzi peste 9000 de studenți sunt înscriși la programe care variază de la industria creativă și culturală până la management și sectorul public.

Canterbury Christ Church University

Canterbury Christ Church University este cel mai mare centru public de învățământ superior din sud-estul Marii Britanii. Universitatea este printre cele mai bune din țară datorită pregătirii cadrelor didactice, date obţinute în urma evaluării realizate de OFSTED (Oficiul pentru Standarde în Educație). Christ Church oferă o gamă largă de cursuri în domeniul artelor și ştiinţelor umaniste, precum și al științelor sociale și aplicate. Structura programelor permite studenţilor să combine stiinţe diferite, numite joint honours, obţinând astfel o diplomă ce cuprinde două specializări distincte. Studenţii care doresc să studieze în primii ani o singură materie apoi să adauge alte cursuri pot opta pentru programul Combined Degree.

O altă oportunitate oferită de Universitatea Canterbury Christ Church o reprezintă posibilitatea de a include anul pregătitor în programul standard, ceea ce înseamnă că studenţii care nu îndeplinesc cerinţele de limbă engleză pot opta pentru acest curs pregătitor care este susţinut de Împrumutul Studențesc, beneficiu care nu este oferit şi de alte instituţii. Canterbury Christ Church dispune de campusuri modern și facilităţi tehnice pentru care au primit şi numeroase premii, clădiri sportive, asistenţă şi servicii excelente, favorabile pentru desfăşurarea activităţii şcolare la cel mai înalt nivel.

City University London

Universitate de referinţă şi singura din Londra care pune accentul pe atât pe excelenţa academică cât și pe mediul de afaceri şi profesional. Se bucură de o lungă tradiţie în excelenţa academică, tradiție care a început odată cu fondarea instituţiei, în anul 1894. Profesorii sunt implicați în lucrări de cercetare menite să transforme lumea în care trăim, prin urmare vei avea oportunitatea să fii educat de lideri în domeniu. Toți aceşti factori contribuie la rezultatele extraordiare obținute de City University:

 • Se regăseşte în top 5% universităţi din lume conform Times Higher Education World University Rankings 2013/14
 • Este în Top 10 universităţi din UK  în ceea ce priveşte salariile absolvenţilor – Times/Sunday Times Good University Guide League Table 2014
 • Este universitatea nr.1 din Londra pentru business şi management şi nr.4 în UK, conform The Guardian University Guide 2014
 • Are 15 domenii de activitate academică în care cercetarea a fost evaluată ca fiind de o calitate comparabilă cu cele mai bune din lume – 2008 Research Assessment Exercise (RAE)
 • 90% dintre studenţi se declară mulţumiţi de calitatea educaţiei

Interesul universităţii faţă de afaceri și practică oferă studenților posibilități de interacțiune directă cu viitorii angajatori şi face cursurile relevante, utile și de actualitate. Multe dintre aceste cursuri sunt acreditate de către organizaţii profesionale (ex. AMBA, EQUS, AACSB), dovedind aplicabilitatea cursurilor și adaptarea informațiilor la cerinţele actuale ale angajatorilor.

Coventry University

Se mândrește cu o istorie de 160 de ani, în timpul căreia Facultatea de Economie a avut o evoluție extrem de bună. Universitatea se numără printre instituțiile de învățământ cu o evoluție progresivă și tocmai din acest motiv ocupă poziția a doua în clasamentul Sunday Times University Guide 2012.

În ultimii ani universitatea a investit sume importante în refacerea și modernizarea propriei baze și, conform clasamentului făcut de The Guardian pentru 2012, se află în topul primelor 10 universități cu cea mai modernă bază din Marea Britanie. Acest lucru are o mare influență asupra studenților, întrucât tocmai aprecierea lor a plasat-o atât de sus în ultimii ani. Coventry University se întinde pe o suprafață de 13.354 de hectare iar biblioteca universităţii este o adevărată atracţie, pentru construcția acesteia investindu-se peste 20 milioane de lire sterline. Universitatea are ca simbol pasărea Phoenix, care reprezintă renașterea orașului după distrugerea lui în cel de-al Doilea Război Mondial.

De Montfort University

“This is De Montfort University – This is Learning to Succeed!” Acest slogan este auzit des în UK datorită reputației universității. Este una dintre cele mai creative instituții din Marea Britanie, multe din programele sale fiind în Top 30 în Regatul Unit iar domeniile importante ca arhitectura, se situează chiar în top 10. Există o industrie excepțională a legăturilor dintre toate facultățile, de exemplu, designerul de referință Jimmy Choo, deseori vine la școala pentru a ține cursuri de modă.
DMU este situată doar la o oră de centrul Londrei în al zecelea cel mai mare oraș al Angliei, Leicester, care a fost clasificat ca fiind unul dintre cele mai ieftine si mai sigure orașe din țară. DMU este unul din puținele orașe-campus din UK, toate facultățile și căminele fiind în același loc.

Orașul Leicester merge înapoi în vremea pre-romană la așezările Celtice. Numele provine de la Earl din Leicester, Simon de Montfort, un nobil francez care a administrat orașul în secolul al XIII-lea și a fost personajul principal în spatele stabilirii primului Parlament al Angliei.

Falmouth University 

Universitate cu specializare în industriile creative cu sediul în Falmouth și Penryn, Cornwall, Anglia, se bucură de o atmosferă foarte specială, care promovează originalitatea și stimulează creativitatea. Scopul universității este ca studenții să-şi depăşescă limitele de măiestrie și de exprimare creativă, prin explorarea convergenței dintre tehnologie și artă.

INTO- UK

Rețea de centre educaționale ce a înregistrat o dezvoltare rapidă, au baza chiar în incinta universităților și sprijină studenții străini care doresc să-și continue studiile universitare și de master în Marea Britanie să se pregătească și să-și mărească șansele la admitere. Centrele educaționale INTO sunt amplasate pe întreg teritoriul Marii Britanii – de la orașele pitorești precum Norwich si Exeter, până la metropole ca Manchester și Londra. Centrele dispun de săli de clasă moderne, biblioteci, condiții excelente de cazare și de trai, pentru aceste dotări fiind investite peste 200 de milioane de lire sterline.

Studenții INTO au la dispoziție o listă numeroasă de parteneri din care pot alege universitatea care corespunde cel mai bine preferințelor lor. Datorită calitații superioare, cursurile oferite sunt recunoscute de numeroase instituții de învățământ și din afara rețelei INTO. Acest lucru permite cursanților cu rezultate foarte bune să aleagă dintre cele mai prestigioase universități din întreaga lume.
89% din absolvenții INTO își continuă studiile la facultatea dorită. În 2010 mai mult de 80 de universități britanice au acceptat studenți care au urmat cursuri pregătitoare în cadrul unuia dintre centrele sale. Peste 4000 de studenți străini s-au pregatit cu succes pentru admiterea la universitatile britanice.

King`s College London

Una dintre universităţile de top 20 ale lumii aflată în centrul Londrei, King’s este a patra universitate ca vechime din Marea Britanie. Înfiinţată în anul 1828, are o distinsă reputaţie în domeniile umaniste, drept și ştiinţe (inclusiv psihiatrie, medicină, stomatologie).

Este cunoscută şi pentru cei doisprezece laureaţi ai premiului Nobel printre care:

 • Charles Barkla – profesor de fizică; premiul Nobel în anul 1917
 • Sir Frederick Gowland Hopkins, profesor de psihologie şi toxicologie, premiul Nobel în anul 1929
 • Reverend Desmond Tutu, absolvent King’s, premiul Nobel pentru Pace în 1984
 • Mario Vargas Llosa, profesor literatură; premiul Nobel pentru Literatură în 2010
 • Peter Higgs, premiul Nobel pentru Fizică în anul 2013.

Lancaster University

Înfiinţată în 1964, este atât universitate cât și cel mai mare institut de cercetare din Regatul Unit. Lancaster University este una dintre puţinele universităţi din Marea Britanie care au un sistem de colegii dintre care opt sunt disponibile pentru programele de licenţa şi un colegiu pentru programele de master.

Poziţionată în nord-vestul Angliei şi ocupâd poziţii importante în clasamentele întocmite de The Guardian (locul 11), The Complete University Guide (locul 12), universitatea pune la dispoziţia studenţilor şi unul dintre cele mai mari centre de sport din Marea Britanie. A fost nominalizată doi ani la rând cu premiul „Green Flag” de către guvernul britanic ca fiind cel mai verde campus din zona Angliei.

London College of Contemporary Arts

London College of Contemporary Arts (LCCA) este o instituție specializată care cuprinde patru școli: Fashion and Design, Photography and Moving Image, Graphics and Multimedia, și Creative Arts Management. În cadrul acestor școli, se oferă programe de studiu care oferă fiecărui student o combinație echilibrată de cunoștințe teoretice și experiență practică, încurajându-i să-și exploreze și să-și pună în aplicare ideile creative. Înarmați cu aptitudinile și cunoștințele necesare pentru a reuși într-o astfel de industrie competitivă, absolvenții LCCA sunt pregătiți să pășească în lumea afacerilor pentru a-și alege cariera pe care o doresc. Situată în inima Londrei, cu galerii de artă, muzee și dovezi ale arhitecturii mondiale la fiecare colț de stradă, este unul dintre cele mai bune instituții pentru a studia și oraș pentru a locui.

London South Bank University

De peste 100 de ani London South Bank University lucrează îndeaproape cu angajatori și organizaţii profesionale în furnizarea programelor universitare ce sunt dezvoltate cu scopul de a-i ajuta pe studenți să atingă maximul de potenţial în carieră. Cu aproape 4.000 de studenți internaționali din peste 130 de țări, LSBU este destinaţia ideală pentru studii universitare, într-unul dintre cele mai frumoase oraşe din Europa.

Profesorii LSBU sporesc oportunitățile profesionale ale studenţilor, prin îmbinarea cunoștințelor dobândite prin performanţe profesionale cu aptitudini şi competenţe educaţionale. Profesorii deţin o impresionantă expertiză profesională și sunt adesea invitați în calitate de consultanţi la companiile de profil. LSBU este recunoscut în întreaga lume ca un important furnizor de programe universitare acreditate profesional și legături excelente în industrie.

Oxford Brookes University

Oxford este un oraş cu o extraordinară atmosferă academică şi zeci de universităţi şi colegii. Înfiinţat în anul 1865, Oxford Brookes unifică şcolile de odinioară de arte, cele tehnice, de medicină, sociale şi din domeniul uman. Aleasă pentru cea mai bună universitate nouă pentru al nouălea an la rând, Brookes se deosebeşte prin baza sa materială deosebită, studiile excelente din diverse discipline, îmbinate cu tradiţiile britanice clasice. Fondată în 1956, Oxford Brooks University unește laolaltă fostele școli de artă și tehnologie, științe medicale, sociale și umaniste. Universitatea este situată la periferia faimosului oraș academic și dispune de facilități excelente. Aceasta oferă pregătire de primă clasă la toate disciplinele, respectând buna tradiție britanică. Domeniile în care excelează sunt cele clasice, precum dreptul, filozofia, istoria și științele exacte. Nu este neglijată nici cercetarea științifică modernă, clădirea școlii deținând emblema de aur pentru protecția mediului, datorită faptului că folosește în proporție de 100% energie din surse regenerabile. Universitatea menține relații foarte bune cu angajatorii locali de top – Intel, IBM, Marriot, Johnson and Johnson, Hays și American Express, care oferă oportunități profesionale excelente pentru studenți și absolvenți.

The University of Huddersfield

Așezată în partea de vest a Yorkshire-ului, la 300 de km de Londra și la 17 km de Bradford, este cunoscută ca având un patrimoniu istoric bogat, reprezentând imaginea unui oraș ce oferă învățământ de calitate.

Întemeiată în anul 1825, universitatea este recunoscută ca având o reputație excelentă în domeniul cercetărilor științifice, centrul său de tehnologii fiind cel mai bun din Anglia și printre primele trei din Europa. Aici studiază mai bine de 22 000 de studenți din 85 de țări. În anul 2008 a fost finalizată noua clădire a Facultății de Arte cât și laboratorul ultramodern de înregistrări de sunet și cercetare. Universitatea este pe locul 12 din Anglia din punct de vedere turistic. De asemenea, este foarte potrivită și pentru specializări în domeniul modei și designului.

The University of Hull

University of Hull are două campusuri universitare: Scarborough şi Hull. Orașul Hull este situat în East Yorkshire pe malul nordic al estuarului Humber, iar Scarborough este un oraș din North Yorkshire, la distanță de 40 de mile de Hull, spre nord pe coastă. Oraşul Hull este un oraș cu o cultură maritimă europeană deosebită.

Este o universitate cu ascensiune continuă, ce investeşte în permanenţă în facilităţi şi resurse, astfel încât studenţii să-şi îndeplinească toate obiectivele cu privire la viitorul lor. Universitatea Hull este o comunitate ce oferă metode de predare de nivel internaţional în toate domeniile şi la toate nivelurile, are facilităţi impresionante, precum şi o puternică reţea de cazare – campusurile Hull şi Scarborough. Principalul campus universitar este Hull, iar în campusul Scarborough se predau muzică, biologie marină şi specializări de turism.

University Campus Suffolk (UCS)

Universitatea Campus Suffolk oferă un portofoliu atractiv de cursuri în cadrul Facultăţii de Arte, Facultatea de Afaceri şi Ştiinţe Sociale Aplicate, Facultatea de Medicină şi Ştiinţă. Diplomele variază între An pregătitor, Licenţă şi Master. Universitatea are peste 200 de profesori ce oferă servicii noi şi de calitate.

University of Bolton

Se numără printre universităţile cu cea mai mare creştere şi dezvoltare din Marea Britanie. Calitatea educației a primit cele mai mari note din partea Agenţiei pentru Controlul Calităţii Învăţămantului, ce activează în subordinea guvernului britanic. Are peste 30 de programe au acreditare profesională iar studiul în grupuri mici permite dezvoltarea potenţialului studenţilor.

Universitatea are legături stabile, de lungă tradiţie cu mediul de afaceri. Pregătirea practică şi profesională inclusă în multe programe este un real avantaj pentru absolvenţii acestei universităţi. Activitatea practică din timpul studiului şi stagiile în diferite companii pregăteşte studenţii pentru realizarea lor profesională. Universitatea din Bolton dispune şi de 2 centre de cercetare: Centrul de cercetare a materialelor şi inovaţie și Institutul de cibernetică în domeniul educaţiei.

University of Portsmouth

Portsmouth este un oraș-port dinamic, situat pe coasta de sud, care atrage studenții prin atmosfera plăcută și infrastructura puternic dezvoltată. Orașul în care au locuit Charles Dickens și Arthur Conan Doyle oferă numeroase oportunități pentru pasionații de istorie, literarură și arte. Clădirile universității se află chiar în inima orașului, la aproximativ 4 km de coastă. În apropiere se găsesc portul și impresionantul complex comercial și de agrement al orașului, Gunwharf Quays.

Universitatea din Portsmouth ia naștere în anul 1992, după fuziunea celei mai mari și prestigioase școli politehnice din Marea Britanie cu Școala de Științe și Arte, fondată în 1869. Astăzi, universitatea are o facultate de afaceri foarte puternică. Candidații cu medii foarte bune care doresc să studieze arhitectura și nu au întocmit un portofoliu, pot miza pe Portsmouth. Studenții românii o aleg și datorită specializărilor în domeniile artei și designului. Universitatea acordă burse în valoare de 2000 lire sterline pentru studenții ai căror părinți au venituri reduse. Dacă îndeplinesc anumite condiții, masteranzii pot beneficia de o reducere de până la 40% din taxa de școlarizare. Bursele pentru programele MBA ajung până la 25%.

University of Worcester

În ultimii ani numărul celor care îşi doresc să înveţe la University of Worcester a crescut substanțial. În prezent aceasta este printre universităţile cu cel mai rapid ritm de dezvoltare din Marea Britanie. Acest lucru se datorează înaltului nivel academic, dar şi abordării individuale a studenţilor. Aici studenţii sunt percepuţi ca persoane individuale, dar şi ca membri ai unui colectiv.

Cursurile se desfăşoară pe baza unui plan flexibil şi fiecare student îşi poate alege orarul individual, ceea ce permite studenţilor să îmbine studiul unor cursuri specifice din două sau trei specializări şi astfel să își planifice mai concret studiile universitare. Mai jos sunt enumerate doar o parte din posibilele combinaţii.

University оf Sunderland

Având o experienţă de peste un secol, University of Sunderland se numără printre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ din Europa. Cursurile la care participă studenţii de pretutindeni acoperă următoarele domenii: media, comunicare, arte, ştiinţe aplicate etc. Universitatea este o instituţie cosmopolită, moştenind tradiţia şcolii tehnice a oraşului şi îmbinând învăţământul clasic cu tehnologiile excepţionale.

University of Sunderland oferă un spectru larg de programe academice împărţite în cinci facultăţi. Prestigioasa echipă de profesori este dedicată ideii de a transforma studenţii în specialişti cu o bună pregătire, viitori lideri şi personalităţi în domeniul cercetării ştiinţifice. Cursurile se desfăşoară într-un mediu academic dinamic ce alternează cursurile teoretice cu activităţile practice pentru proiecte reale.

Olanda

Fontys University of Applied Sciences

Universitatea de Ştiinţe Aplicate Fontys a fost înființată în anul 1992 prin asocierea a 5 instituţii de învatamânt superior din sudul Olandei. Ca rezultat al acestei asocieri, Fontys este în prezent cea mai mare instituţie de învatamânt superior din ţară. Aceasta dispune de 40 de campusuri universitare în diferite oraşe şi oferă peste 120 de programe universitare şi 17 programe de master în domeniul tehnologiilor informaţionale, economiei, ştiinţelor sociale, educaţiei şi sănătăţii publice.

Personalul didactic numără aproximativ 4 000 de persoane și instruiesc peste 38 000 de studenți oferind consultanţă la peste 15 000 de angajați din companii şi organizații internaţionale. Programele universitare şi de master se predau în diferitele campusuri ale universităţii – în total 22 – concentrate cu precădere în sudul Olandei. Cele mai mari campusuri ale Fontys sunt în Eindhoven, Tilburg, Venlo şi Sittard, iar cele mai mici – în Amsterdam, Rotterdam, Hertogenbosch şi Roermond.

Hanze University of Applied Sciences, Groningen

Trei motive pentru a alege această universitate:

 1. Rezultate – Kreugzegids HBO Voltijd a premiat programul de licenţă Advanced Sensor Applications drept Top Rated Programme doi ani la rând, fiind nominalizat printre cele mai bune programe din Olanda.
 2. Munca în echipă – pe durata programului studenții practică munca în echipă o mare parte din timp și învaţă astfel să lucreze împreună cu alţi studenţi şi companii.
 3. Accentul pus pe energia sustenabilă. Universitatea oferă mai multe posibilităţi de a explora acest domeniu, cum ar fi programele secundare în Energy & Society, proiecte în cadrul centrului său de cercetare Centre of Applied Research and Innovation – Energy şi prin progamul de masterat European Master in Renewable Energy.

NHTV Breda University of Applied Sciences

În partea de sud a Olandei, la 100 de km de Amsterdam şi de Bruxelles şi la 4 ore cu trenul de Paris, se află Breda. Oraşul are o populaţie de 170 000 de oameni, dintre care 13 500 sunt studenţi. Prin obiectivele sale turistice şi viaţa culturală bogată, oraşul a devenit un loc de atracţie pentru mii de studenţi şi un centru studențesc foarte cunoscut. NHTV Breda University of Applied Sciences are o puternică orientare internaţională, aici studiind peste 6500 de studenţi din mai mult de 50 de ţări.

Universitatea se deosebeşte prin metoda sa neobişnuită de învățare – studenţii îşi alcătuiesc şi administrează singuri programul de studiu. Profesorii, care sunt specialişti în diferite domenii, nu au rolul de profesori care îndrumă, ci sunt un exemplu pentru studenţi. Procesul educaţional este format dintr-o serie de cursuri, activităţi pentru proiecte reale, călătorii şi stagii de studiu, scopul fiind stimularea iniţiativei proprii. Astfel, studenţii obţin o pregătire de excepţie pentru realizarea lor profesională la nivel internaţional.

Saxion University of Applied Sciences

Este reprezentantul instituţiilor de învăţământ cu orientare profesională. Universitatea este amplasată în partea de est a Olandei, având campusuri în trei oraşe.  Programele internaţionale sunt în domeniile afacerilor, sănătăţii şi știinţelor tehnice. Programele universitare şi cele de master sunt recunoscute pretutindeni.

Procesul de studiu în Saxion University este orientat spre studenţi, oferind învăţământ de calitate, bazat pe practică profesională. Studiile sunt structurate astfel încât studenţii să dobândească cunoştinţe practice, fiind responsabili în mod direct pentru progresul studiilor cu ajutorul planului de dezvoltare individuală. Scopul universităţii este de a oferi un mediu şi o atmosferă internaţională, potrivite pentru procesul de învăţare şi modul de viaţă al tinerilor.

Stenden University of Applied Sciences

Este o universitate modernă cu campusuri în Olanda (Leeuwarden şi Emmen), Katar, Africa de Sud,Tailanda și Bali. Universitatea are ca scop pregătirea de manageri cu atribuții de lider și un comportament adecvat într-o lume multiculturală care tinde spre schimbare. Leeuwarden este capitala provinciei nordice Friesland. În ultimii ani Leeuwarden a fost ales de două ori Orașul Studenţesc al anului în Olanda. Emmen este capitala provinciei Drenten. Este situat aproape de granița cu Germania și la doar două ore distanță de Amsterdam.

Ca specialist în diferitele domenii pe care le oferă universitatea, fiecare student în parte nu este doar bine pregătit pe plan academic, dar are dezvoltată și o viziune critică asupra problemelor curente și de viitor. Cursurile susținute sunt bazate pe cazuri reale, fapt care îi ajută pe studenți  să-și dezvolte aptitudinile de lucru în echipă dar și de cercetare individuală. Stenden University pune la dizpoziția studentilor o bază academică excelentă și oferă suport pentru studenții străini. Fiecărui student i se pune la dispoziție un consilier academic chiar din prima zi de studiu. Acești consilieri îi ajută pe studenți pe tot parcursul anilor de studiu. Stenden University oferă în campus o largă varietate de servicii: cantină, cafenea, spații de relaxare, salon de coafor, centru pentru locuri de muncă, bancă, bibliotecă și internet.

Study in Holland

Consultanții specializați Integraledu îți vor oferi toate informațiile necesare referitoare la categoriile de instituții disponibile în Olanda, cerințele de admitere, termene limită și programe disponibile.

The Hague University of Applied Sciences

The Hague University este un reprezentant de elită al instituţiilor de învăţământ cu orientare profesională. Universitatea dispune de un campus impresionant şi de o dotare tehnologică modernă deosebite, având cadre didactice şi studenţi din peste 100 de ţări. Predarea se realizează în grupuri mici, scopul fiind acordarea unei atenţii deosebite din partea profesorilor. Programele de studii dau posibilitatea efectuării unui transfer, timp de un semestru, la o universitate parteneră dintr-o altă ţară. Partea practică a fiecărui program presupune ca studenţii să petreacă o anumită perioadă pe parcursul studiilor în companii, unde să capete experiență profesională.

University of Groningen

Aşezat în partea de nord a ţării, Groningen este oraş studenţesc ideal, sigur şi plin de viaţă, ce oferă multe evenimente sociale şi culturale. Înfiinţată în anul 1614, Universitatea Groningen este a doua instituţie de învăţământ ca și vechime din Olanda și are reputaţie internaţională, fiind considerată universitate de elită din Europa. Este orientată spre cercetare şi predare academică cu abordare modernă, concentrată pe studenţi. Studenţii internaţionali evaluează această universitate ca fiind cea mai primitoare din Olanda.

În Europa, universitatea este situată printre primele trei în clasament, cu o cercetare concentrată în domeniul ecologiei, stiinţelor spaţiale, chimiei şi astronomiei. Alte grupuri de cercetare lucrează în domeniile nanotehnologiilor, biologiei moleculare, medicinii, neurologiei, sociologiei, filozofiei, teologiei, arhitecturii şi artei. Printre absolvenţii universităţii se numără un laureat al premiului Nobel, prima femeie profesor din Olanda, primul cosmonaut din Olanda şi primul preşedinte al Băncii Centrale Europene.

România

AIESEC București

AIESEC are 65 de ani de experiență în dezvoltarea tinerilor din întreaga lume și transformarea lor în lideri responsabili ai societății de astăzi. Prezentă în peste 124 de țări și teritorii, cu peste 60.000 de membri, AIESEC este cea mai mare organizație condusă de tineri pentru tineri. Are drept prioritate crearea unei platforme pentru dezvoltarea potențialului de leadership. AIESEC oferă tinerilor oportunitatea de a fi cetățeni globali, de a schimba lumea și de a acumula experiențe și abilități pentru un viitor mai bun.

ENTRY Presentation Bucharest Day 1
ISIC RO – International Student Identity Card

ASYST – Association for the Support of Youth, Students and Teachers (Asociația Pentru Sprijinirea Tinerilor, Studenților și Profesorilor)

A luat ființă în aprilie 2005, ca și organizație nonguvernamentală, apolitică și non-profit. Aapărut ca reacție firească la necesitațile unui segment social aparte și reprezentativ pentru România timpului prezent: tinerii. În prezent ASYST deține licența națională absolută și exclusivă pentru administrarea proiectului cardurilor ISIC (International Student Identity Card), ITIC (International Teacher Identity Card) și IYTC (International Youth Travel Card).

ASYST este un mijloc de sprijin direct al tinerilor, studenților și profesorilor prin găsirea celor mai eficiente modalități de accesare a serviciilor de care aceștia sunt interesați. În calitate de membră  World Youth Educational Student Travel Confederation (WYSETC), ASYST militează pentru promovarea schimburilor educaționale, a mobilității și a dialogului intercultural, dezvoltând colaborarea internațională între tineri, studenți și profesori.

Language programs and Exam Preparation courses

Integraledu oferă consultanță și în vederea alegerii programului de vară potrivit. Cu un portofoliu de peste 300 de cursuri și tabere de vară în întreaga lume, Integraledu are programe potrivite atât pentru cei care își doresc o vacanță distractivă alături de tineri din intreaga lume cât și pentru cei care vizează obținerea unei certificări lingvistice, studiul unor anumite materii, sau să se pregatească pentru admiterea la universitate prin activități specifice, cum ar fi: dezvoltarea competențelor academice, lingvistice, simulari de interviu, întocmirea scrisorii de motivație, seminarii tematice, consiliere individuală în scopul orientării profesionale.

În oferta Integraledu se regăsesc și tabere tematice sau vocaționale, care necesită un nivel minim intermediar de stăpânire a limbii, cursurile axându-se pe îmbunătățirea anumitor abilități și competențe: cursuri de oratorie și dezbateri, jurnalism, artă teatrală și cinematografică, pregătire portofoliu, fotografie, design, etc. Cea mai populară destinație în rândul clienților noștri este Marea Britanie, urmată de Germania, Elveția, Franța, Spania și Italia.

Statele Unite

INTO USA (Oregon State University, Colorado State University, George Mason University,Drew University)

INTO este o rețea de centre educaționale ce a înregistrat o dezvoltare rapidă. Având baza chiar în incinta universităților, centrele sprijină studenții străini care doresc să-și continue studiile universitare și de master în SUA să se pregătească și să-și mărească șansele la admitere.

Marshall University

Fondată în 1837, Marshall University este una dintre cele mai vechi și de renume instituții de învățământ superior din West Virginia. La ora actuală  este compusă din unități academice care includ The Colleges of Arts and Media, Business, Education and Professional Development, Information Technology and Engineering, Liberal Arts, Health Professions  and Science, precum și  the Honors College, University College, the Graduate College, the School of Pharmacy și the Joan C. Edwards School of Medicine. Fiecare dintre acestea le oferiă studenților o bază solidă de competențe academice pentru o carieră de succes în domeniul ales.

Programele educaționale oferite de Marshall University încurajează studenții să își dezvolte gândirea critică orientată spre rezolvarea problemelor într-un mod creativ, încrederea în propriile idei și aplicarea acestora, sprijinind în acest fel dezvoltarea de viitori lideri și profesioniști.

University of South Florida 

Fondată în 1956, University of South Florida este o universitate metropolitană de cercetare situată chiar în inima Golfului Tampa.  Face parte din The University of South Florida System – un sistem tânăr și în plin avânt academic, care include 3 instituții, fiecare acreditate separat de Commission on Colleges of the Southern Association of Colleges and Schools: USF, USF St. Petersburg și USF Sarasota-Manatee.  Atrăgând mai mult de 48 000 de studenți anual și beneficiind de un buget de peste 1,5 miliarde de dolari, Sistemul USF a luat naștere cu scopul de a uni aceste trei instituții astfel încât, împreună și  printr-o colaborare eficientă, să servească ca o voce puternică și unită a educației superioare.

Work and Travel Program

Studenții, masteranzii sau doctoranzii se pot înscrie în programul Integraledu Work and Travel USA și pot lucra pentru o perioadă de maxim 3 luni și jumătate în industria turismului și serviciilor iar ulterior au la dispoziție o perioadă de 30 de zile în care pot călători. La standul Work and Travel din cadrul World Education Fair consultanții Integraledu îî pot informa pe cei interesați despre ultimele noutăți despre program, precum și despre discounturile și promoțiile de care pot beneficia.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: