Ce materiale sunt recomandate pentru o locuință ce urmează a fi vândută Ce materiale sunt recomandate pentru o locuință ce urmează a fi vândută
Potrivit Kuma România, unul dintre principalii producători locali de lavoare și blaturi pentru băi şi bucătării, utilizarea unor produse de calitate în amenajarea unei... Ce materiale sunt recomandate pentru o locuință ce urmează a fi vândută

Potrivit Kuma România, unul dintre principalii producători locali de lavoare și blaturi pentru băi şi bucătării, utilizarea unor produse de calitate în amenajarea unei locuințe poate crește valoarea acesteia cu cca. 30%, în cazul unei vânzări. Pe segmentul HoReCa, însă, impactul unor amenăjari high-end se reflectă în numărul de stele aferente locației.

Conform unei analize realizate de companie, utilizarea unor materiale de calitate superioară, în special în băi și bucătării, contribuie la creșterea valorii unei locuințe cu circa 30%. Pe de alta parte însă, bugetul de amenajare este ridicat cu 20% dacă se optează pentru materiale de calitate superioară, versus unele medii. În acest fel, cu o investiție mai mare cu doar 20 de procente, un proprietar de locuință crește valoarea casei cu o treime și, în același timp, și șansele de a găsi într-un timp mai rapid un cumpărător.

„Băile și bucătăria sunt cele mai uzitate zone dintr-o casă, deci în cazul acestora criteriul principal de care trebuie ținut cont încă din prima etapă a construcției sau amenajării este durata de viață a obiectelor integrate. Sigur, este nevoie și de o adaptare a bugetului, însă investiția se amortizează treptat, iar schimbările din viitor vor fi mult mai puțin costisitoare”, a declarat Camelia Olesen, Director Executiv KUMA România.

Reprezentanta companiei afirmă, de asemenea, că o investiție adăugată în calitatea materialelor se va reflecta cu atât mai mult în valoarea locuinței, apropiindu-se de avantajul unei priveliști panoramice.

Pe de altă parte, pe segmentul HoReCa, investiția în echipamente personalizate pentru o baie se reflectă în confortul și gradul de satisfacție al clientului, care contribuie astfel la creșterea numărului de stele ale locației și a recomandărilor primite. Potrivit reprezentantei companiei, principala provocare a hotelierilor români este obținerea unui echilibru între bugetele alocate. De cele mai multe ori, aceștia mizează în primul rând pe crearea unei recepții impunătoare, în timp ce băile sunt lăsate pe plan secund.

În cazul unei locuințe, se recomandă materiale compozite a căror structură conține granule de marmură sau granit natural, ambele oferind nu doar proprietăți superioare, ci și suprafețe exclusiviste. În plus, contează în egală măsură ca obiectele să fie personalizate în funcție de spațiul avut la dispoziție, făcând astfel o diferență între un produs standard și unul de înaltă clasă.

„Lavoarele și blaturile de bucătărie, de exemplu, sunt turnate continuu, eliminând astfel încastrarea sau alipirea, procese care provoacă inconveniente pe termen lung atât la nivel estetic, cât și funcțional. Mai mult, valoarea finală a  locuinței se justifică și prin atenția acordată detaliilor – tendințele coloristice, formele neconvenționale și integrarea acestora într-un stil unitar al casei”, a completat Camelia Olesen.

Potrivit acesteia, un avantaj important al oricărei locuințe este stilul amenjării, iar cel minimalist, specific zonei de Nord a Europei, reprezintă un atu, având posibilitatea de a crea spații libere, ușor de întreținut.

De altfel, în ceea ce privește tendințele pentru perioada următoare, în atenția designerilor de interior se află materiale precum granitul, graphalit glass și Pearl, iar culorile sunt cele apropiate de nuanțele naturii, încurajând astfel o diferențiere între alegerile proprietarilor.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: