Ce cărți și-au luat românii pe plajă la început de vară? Ce cărți și-au luat românii pe plajă la început de vară?
Finalul surprinzător al ultimului sezon televizat al serialului Urzeala Tronurilor a impulsionat românii să cumpere și să citească versiunea tiparită a poveștii. Astfel, în... Ce cărți și-au luat românii pe plajă la început de vară?

Finalul surprinzător al ultimului sezon televizat al serialului Urzeala Tronurilor a impulsionat românii să cumpere și să citească versiunea tiparită a poveștii.

Astfel, în iunie, a intrat direct pe locul al doilea în topul autorilor străini întocmit de elefant.ro pe baza vânzărilor de carte, seria scrisă de celebrul George R.R. Martin și cea care stă la baza serialului TV de succes.

În fruntea topului autorilor străini se află totuși Veronica Roth cu titlul Four. O antologie Divergent, iar poziția a treia îi revine scriitoarei britanice E L James cu deja cunoscuta poveste Cincizeci de umbre ale lui Grey.

În iunie, cea mai citită carte scrisă de un autor român, conform elefant.ro, a fost volumul Noi vorbim, nu gândim lansat recent de scriitorul și realizatorul emisiunilor de televiziune Radu Paraschivescu. Cartea cuprinde o serie de derapaje verbale des întâlnite în vorbirea zilnică și adunate de autor pentru a expune o imagine reală a spațiului public românesc.

În cadrul aceluiași clasament, românii au mai preferat să citească Cum s-a românizat România a lui Lucian Boia, respectiv Cronica de Cotroceni a Adrianei Săftoiu, titlurile aflându-se pe locurile al doilea, respectiv al treilea, în topul vânzărilor elefant.ro.

Tot în luna iunie a anului curent, în topul eBooks se află Corina Ozon cu Noptile amanților, urmată de Adriana Săftoiu cu scrierea Cronica de Cotroceni, volumul fostei consiliere prezidențiale fiind, încă de la lansarea sa, una dintre cele mai căutate cărți, atât în versiunea tipărită cât și digitală.

7504-bks-06-30-top-10-iunie-ebooks 7504-bks-06-30-top-10-iunie-romani 7504-bks-06-30-top-10-iunie-straini

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: