Ce au cumpărat românii în 2015 prin programul „Prima Casă”? Ce au cumpărat românii în 2015 prin programul „Prima Casă”?
Premier Imobiliare, una dintre cele mai mari companii imobiliare din zona de sud a capitalei a realizat o analiză a preferințelor românilor care au... Ce au cumpărat românii în 2015 prin programul „Prima Casă”?

Premier Imobiliare, una dintre cele mai mari companii imobiliare din zona de sud a capitalei a realizat o analiză a preferințelor românilor care au achiziționat unități locative în București și în județul Ilfov în anul 2015.

Analiza cu privire la preferințele imobiliare a fost realizată în perioada ianuarie – decembrie 2015, pe un eșantion de 1270 de persoane care au achiziționat imobile în București și în județul Ilfov.

Astfel, dintre cele 1.500 de unități locative vândute de prin intermediul companiei, cele mai căutate au fost imobilele mari, în zone semicentrale, cât și garsonierele situate foarte aproape de o stație de Metrou.

Oficialii Premier Imobiliare au constatat diversitatea mare a cererii, s-au tranzacționat de la garsoniere până la vile înșiruite sau duplex.

Spre deosebire de alti ani, „vedetele” nu au mai fost apartamentele cu 2 camere, privirile cumpărătorilor îndreptându-se spre imobile mari (3 camere, 4 camere, vile înșiruite). Explicația este foarte simplă: o familie ce face credit pe o perioadă mare de timp privește și în perspectiva nevoilor viitoare, își dorește un imobil mai generos ca suprafață sau număr de camere.

Garsonierele au fost foarte solicitate cât și de cei care au vrut să investească, acestea asigurând un randament crescut și atrăgător (9%-10% pe an).

Astfel, dintre persoanele participante la analiza Premier Imobiliare, 48% au achiziționat imobile mari, 37% apartamente cu 2 camere, 15% au optat pentru garsoniere.

Programul „Prima Casă” a fost motorul principal al cererii pentru apartamente în 2015, însă, în timpul în care programul a fost blocat (au existat 2 astfel de momente în 2015), mulți cumpărători au fost mânați de nevoi și dorințe spre creditele ipotecare.

Avansul de 15%, comparativ cu cel de 5% de la Prima Casă, nu a constituit o piedică. Cel mai puțin cerut tip de credit a fost cel în euro, din cauza avansului de 25% și a monedei.

Astfel, dintre persoanele participante la analiza Premier Imobiliare, 57% au accesat Programul „Prima Casă”, 34% au luat un credit ipotecar și 9% au preferat plata în numerar.

”Anul 2015 a fost o perioadă de relansare totală, un an în care dorințele și nevoile cumpărătorilor au explodat, bazat și pe o creștere economică evidentă. Anul 2015 a fost o fundație pentru un 2016 foarte promițător. S-a vandut aproape orice, chiar și off-plan”, declară Andrei Gheorghișor, Consultant imobiliar, Premier Imobiliare.

În luna decembrie a anului trecut, compania Premier Imobiliare a deschis prima sucursală din sectorul 3, ajungând astfel la 6 sucursale, dintre care 5 sunt localizate în sectorul 4 și orașul Popești-Leordeni și una în sectorul 3.

Prețurile pentru unitățile locative din portofoliul companiei Premier Imobiliare încep de la 900 de euro/mp și pot ajunge chiar și până la 1.500 de euro/ mp.

Înființat în anul 1994, grupul Imobiliar Premier deține 6 sucursale, dintre care 5 sunt localizate în sectorul 4 și orașul Popești-Leordeni și una în sectorul 3. Grupul deține în portofoliu unități locative cu prețuri care pornesc de la 20.000 euro ṣi ajung până la 350.000 euro, în 80 de ansambluri rezidențiale pe care le dezvoltă sau promovează.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: