Catalyst România, unul din cele mai importante fonduri locale de private equity pentru creştere şi venture capital dedicat României, a preluat un pachet minoritar...

ConferintaCatalyst-002Catalyst România, unul din cele mai importante fonduri locale de private equity pentru creştere şi venture capital dedicat României, a preluat un pachet minoritar (puțin peste 10%) din acţiunile elefant.ro, prin majorare de capital. Finanțarea va fi utilizată pentru a propulsa mai departe magazinul online în topul comerțului electronic românesc.

Investiția prezentă succede unei recente runde de finanțare provenită în exclusivitate din partea Fribourg Investments.

“elefant.ro a devenit de-a lungul timpului un brand cunoscut și o afacere cu o creștere rapidă. Decizia noastră de a investi este fundamentată pe aceste atribute, pe evoluția generală a companiei, precum și pe  capacitățile echipei de management de a avea viziune și o bună înțelegere a comerțului electronic.  Avem încredere că împreună cu un partener cu experiență putem realiza ambițioasele planuri de dezvoltare ale elefant.ro”

Mihai Sfințescu, Team Leader Catalyst România și Partener 3TS Capital Partners

Inițial dezvoltat ca librărie online, elefant.ro a înregistrat o extindere rapidă, însoțită de lărgirea portofoliului, acoperind în prezent categorii de produse precum cărți, media și e-books, jucării, cosmetice și parfumuri, îmbrăcăminte și încălțăminte, accesorii, home&deco și electronice.

“elefant.ro este un proiect cu un ADN foarte bun, cu potențial de creștere uriaș, care și-a validat prin această tranzacție valoarea creată în cei patru ani de existență. Investiția deschide elefant.ro noi oportunități pentru viitor, iar sinergiile dintre cele două fonduri de investiții, ambele cu experiență în segmentul de afaceri online, sunt esențiale pentru dezvoltarea companiei în următorii ani”

Ion Sturza, Președinte Fribourg Investments

Prin elefant.ro, Catalyst România marchează o nouă investiție a sa, după cele anterioare care au vizat  avocatnet.ro (resursă de informații și produse de legislație și afaceri) și Simartis Telecom (furnizor de produse și servicii pentru operatori GSM).

Fondul finanţează, cu investiţii cuprinse între 200.000 EUR şi 2 mil. EUR, IMM-uri autohtone care activează în special în domeniile TMT. Alături de FEI, care prin JEREMIE este cel mai mare contributor la capitalul Catalyst, au mai angajat investiţii în fond şi BT Asset Management (BTAM), companie membră a Grupului Financiar Banca Transilvania, 3TS Capital Partners, precum şi alţi investitori privaţi.

Fondul este administrat de către 3TS Capital Partners, una dintre cele mai importante companii de private equity şi venture capital din Europa Centrală şi de Est.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: