Străinii domină piața închirierii de apartamente din zona de lux Șoseaua Nordului-Herăstrău. Doar 15% din chiriașii care s-au mutat în ultimii doi ani în...

Nordis_apartament_lux (12)Străinii domină piața închirierii de apartamente din zona de lux Șoseaua Nordului-Herăstrău. Doar 15% din chiriașii care s-au mutat în ultimii doi ani în apartamente în această zonă selectă sunt români, restul fiind străini, conform unui studiu realizat de agenția imobiliară Nordis, specializată pe intermedieri și investiții imobiliare în partea de nord a Capitalei.

Șoseaua Nordului – Herăstrău este un cartier premium, situat lângă cel mai mare parc din București, Parcul Herăstrău, fiind format în totalitate din imobile noi, de lux, construite începând din 2003. Drept urmare, vilele și apartamentele noi scoase la închiriere se bucură de finisaje de calitate superioară și sunt dotate cu mobilier și echipamente de ultimă generație.

În 2013 și 2014, cererea de apartamente pentru închiriat venită din partea expaților a crescut vizibil. Majoritatea cererilor din zonă vizează apartamente de trei camere cu bugete între 1.000 euro/lună și 1.500 euro/lună. Există însă diferențe între cele două categorii de clienți, români și străini. Bugetele clienților români sunt în jur de 1.000 de euro/lună, pentru apartamente nemobilate de trei sau chiar patru camere, în timp ce expații au bugete cuprinse între 1.500 euro/lună și 2.500 euro/lună

Emanuel Postoaca, General Manager al Nordis

Străinii încheie mai multe contracte de închiriere în zona Șoseaua Nordului- Herăstrău, având o rată mai mare de conversie între cei care doresc această zonă și cei care se vor și muta în această zonă. Inițial, în procesul de căutare de apartamente pentru inchiriere în această zonă selectă ponderea românilor -este mai mare, de 40%, dar la final, la semnarea de contracte rămân doar 15% din total, potrivit analizei Nordis.

Chiriile la apartamentele de lux din zona Șoseaua Nordului – Herăstrău (euro/lună)

2 camere

3 camere

4 camere

Ap tip penthouse

minimă

maximă

minimă

maximă

minimă

maximă

minimă

maximă

650

900

850

2.000

1.100

3.500

2.500

7.000

Sursă: www.nordis.ro

 2014: Profilul dominant al cumpărătorilor de apartamente din zona Șoseaua Nordului- Herăstrău: români care le folosesc pentru uz propriu

Pe piața achizițiilor de apartamente situația este însă total diferită, românii sunt cei care achiziționează preponderent proprietăți în această zonă, doar circa 10% din cumpărători fiind străini.

Față de perioada 2006-2008, când ponderea de investitori versus cumpărători end-user era de 40%-60%, acum s-a schimbat la 20%-80%. Aceasta situație este o rezultantă a scăderii ușoare a randamentului investițiilor, ca urmare a scăderii chiriilor față de perioada de boom imobiliar şi a dorinţei noastre, a românilor, de a fi obișnuiți să fim proprietari

Emanuel Postoaca, General Manager al Nordis ­

Grupul de firme imobiliare Nordis a fost înființat în 2008, de către Emanuel Postoacă, consultant imobiliar cu experiență specializat pe investiții rezidențiale în zona de nord și astăzi reunește trei firme specializate: Nordis, de intermediere imobiliară, Nordis ­ Administrare, de administrare de imobile și Nordis Investments, de investiții și dezvoltare imobiliară.

Nordis are în portofoliu, la vânzare, închiriere sau în administrare  peste 2.500 de proprietăți premium din zonele de nord ale Bucureștiului din Piața Victoriei și până în Iancu Nicolae: Kiseleff, Aviatorilor, Primăverii, Herăstrău – Șoseaua Nordului, Băneasa și Pipera.

Printre companiile care au apelat la serviciile Nordis se numără: Generali, De Silva, Porsche Bank, Lukoil, BCR, Lidl, BauMax, Arabesque, Strabag, Alstom, Philips, Dent Estet, Alitalia, Apa Nova precum și Ambasada Ungariei, Ambasada Coreei, Ambasada Ciprului.

VEZI si:

Cât de smart e casa ta și cum o poți face și mai deșteaptă

Kape Premium Imobiliare investește 9 mil. euro in 100 de vile pe malul lacului Pasarea

Crosspoint Real Estate lanseaza ghidul online al tranzactiilor imobiliare de lux

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: