Care sunt temerile tinerilor din generația Millennials? Care sunt temerile tinerilor din generația Millennials?
Din informațiile prezentate într-un studiu recent realizat de World Economic Forum, tinerii din generația Millennials (sau Generația Y, cum a mai fost supranumită), în... Care sunt temerile tinerilor din generația Millennials?

Din informațiile prezentate într-un studiu recent realizat de World Economic Forum, tinerii din generația Millennials (sau Generația Y, cum a mai fost supranumită), în traducere, cei născuți între 1990 și 2000, sunt îngrijorați din pricina egalității economice și sociale, dar îl recunosc ca model pe Elon Musk, CEO-ul Tesla Motors.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1.000 de tineri, cu vârste între 20 și 30 de ani, din 125 de țări, persoane active în comunitatea Global Shapers din cadrul forumului.

Astfel, potrivit datelor din sondaj, 65% dintre tinerii milenari au declarat că unul dintre principalele 3 elemente cheie pe care trebuie să le îndeplinească locul de muncă pe care îl vor alege este de a reprezenta schimbarea în societatea sau țara din care fac parte. În același timp, ei caută oportunitatea de a învăța, dar și posibilitatea de a avansa în carieră. Mai mult de 9 din 10 tineri au declarat faptul că ar fi dispuși la o relocare pentru a avansa în carieră.

Rugați să precizeze care ar fi principalele 3 probleme cu care se confruntă omenirea în prezent, 56% dintre ei au spus inegalitatea socială și economică, 42% au fost de părere că schimbările climatice și protecția mediului înconjurător, iar 33% dinte Millennials au identificat educația ca fiind o chestiune ce merită atenția.

În plus, jumătate dintre tineri sunt de părere că guvernul țării ai cărei cetățeni sunt nu este onest și nici nu acționează într-un mod corect. 46% dintre ei au aceeași părere și despre mass-media, în timp ce 35% dintre tineri nu au încredere în liderii religioși și nici în armată.

Cele mai admirate figuri publice sunt, în ordine, Nelson Mandela, urmat de Papa Francisc, Elon Musk, Mahatma Ghandi, Bill Gates și președintele Obama.

Alte informații din studiu prezintă faptul că laptopul este mijlocul preferat de informare și navigare pe internet pentru 48% dintre respondenți, urmat de telefoanele mobile și de tablete (cu doar 6%). Totodată, în opinia tinerilor Statele Unite sunt cea mai bună țară pentru a lucra, iar Marea Britanie și Germania ocupă pozițiile următoare în clasament, iar în topul piețelor emergente, Emiratele Arabe Unite ocupă prima poziție, urmate de China și Brazilia.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: