Parenting

Care sunt diferențele dintre o Asigurare Privată de Sănătate și Cardul European de Sănătate

travel-insuranceDatele furnizate de Institutul Național de Statistică (INS) arată că în anul 2012 peste 11 milioane de români au calătorit în Uniunea Europeană pentru vacanțe sau business, dar și în Statele Unite ale Americii, Asia sau Africa (o creștere de 2% față de anul 2011).

Studiile arată că peste 8 milioane dintre românii care pleacă în vacanță au călătorit cu mașina în țările din Uniunea Europeană. Cel mai mare numar al călătoriilor de afaceri a fost tot în cadrul Uniunii Europene, dar și în Statele Unite ale Americii și Asia.

E un lucru bine cunoscut faptul că pe perioada călătoriilor, românii își doresc să fie în siguranță. Pe piață există produse de asigurare de călătorie, dar se pare că sunt neîntelegeri în ceea ce privește diferențele dintre Asigurarea Privată de Sănătate și relativ noul Card European de Sănătate.

Diferențele dintre Asigurarea Privată de Sănătate și Cardul European de sănătate sunt greu de observat, în ceea ce privește acoperirea, costurile, serviciile incluse și alte aspecte relevante.

Potrivit unei analize realizate de către MediHelp International (liderul regional în Asigurări Private de Sănătate) cele mai importante deosebiri între cele două concepte ar fi următoarele:

Asigurare Privata de Sanatate

Card European de Sanatate

Acoperire

Europeană sau Internațională

Europeană, în cele 27 de state din Uniunea Europeană, Islanda, Lichtenstein, Norvegia și Elveția.

Furnizorul medical

Libertate de alegere pentru orice spital sau clinică privată sau publică

Limitată la clinici și spitale din sistemul public

Acoperirea costurilor

Toate costurile pentru tratamente și spitalizare sunt acoperite

Supusă legislației din fiecare țară: tratamentele pot fi gratuite sau pot necesita plăți adiționale

Limitări la aplicare

Nu există limitări legale

Aplicantul trebuie să facă dovada plăților la zi către sistemul public de sănătate

Limitări la utilizare

Planurile de asigurare privată de sănătate sunt create astfel încât să includă tratamentul pentru orice problemă medicală în Europa sau oriunde în lume, cu o acoperire de peste 1 milion de Euro pe an/ de membru

Beneficiarul trebuie să fie rezident român care lucrează, călătorește sau studiază într-o țară străină pe o perioadă determinată. Cardul European De Sănătate acoperă doar problemele medicale apărute în timpul șederii în străinătate. Călătoria nu poate avea scop medical.

Perioada de utilizare

Pe toata durata contractului

Pentru 6 luni

Alte servicii incluse

Naștere, medicamente, evacuare aeriană în caz de urgență, CT, MRI, radiografii de tip PET

Include doar tratamentele medicale necesare pe timpul șederii determinate

 “Pentru că românii au început să călătorească din ce în ce mai mult în diverse locuri, au nevoie să găsească o modalitate eficientă de a-și proteja sănătatea chiar și când sunt peste hotare. Cardul European de Sănătate are beneficii specifice pentru cei care se confruntă cu o problemă de sănătate neașteptată pe durata șederii lor  temporare în afara țării. Totuși, nu este utilă pentru persoane care vor să aibă permanent acces la servicii medicale în afara țării de rezidență. Pentru acest scop, un plan de Asigurare de Sănătate este produsul potrivit. Persoana asigurată poate accesa servicii medicale pentru orice problemă medicală în Europa sau oriunde în lume, cu o acoperire de peste un milion de Euro pe an/membru”, spune Alida Coman, Coordonatorul de Marketing si PR al MediHelp Internațional.

MediHelp International este cel mai important furnizor de asigurări private de sănătate din Europa Centrală și de Est și este prezent pe piața din România începand cu 1999. MediHelp International este manager de distribuție al BUPA International în Ungaria, România și Bulgaria.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button