Romania este reprezentata in cadrul competitiei internationale Electrolux Design Lab prin patru proiecte realizate de studenti la arte din Timisoara si Bucuresti. Conceptele dezvoltate...
Cleaning Glove - Stefan Bogdan1Romania este reprezentata in cadrul competitiei internationale Electrolux Design Lab prin patru proiecte realizate de studenti la arte din Timisoara si Bucuresti. Conceptele dezvoltate atat de romani cat si de tinerii din restul tarilor inscrise in competitie pot fi votate pana pe 28 iunie inclusiv.

Pentru aceasta etapa, concurentii calificati si-au dezvoltat conceptele si le-au reinscris pe platforma www.electroluxdesignlab.com, oferind astfel mai multe detalii legate de proiectarea si utilizarea acestora. Ideile vor putea fi votate de catre public in perioada 16 – 28 iunie pe aceeasi platforma, iar cele mai bune din clasament, conform voturilor si jurizarii, vor ajunge in semifinale: Top 35.

Patru romani merg mai departe în competiția internațională Electrolux Design Lab 2014

Conceptul Instant Cleaning Glove al lui Stefan Bogdan, din cadrul Universitatii de Arte si Design din Timisoara, este un proiect ce imbina nanotehnologia, ultrasunetele si apa intr-o solutie rapida si eficienta de a elimina petele de pe haine, imediat ce acestea au aparut.

Conceptul GARDEN POD al lui Ovidiu Subtire, din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, reprezinta o sera modulara ce creste plantele de la nivelul de rasad pana la fruct in doar 24 de ore, folosindu-se de deseurile alimentare organice pentru compost, lumina solara si umiditate. Destinat amplasarii pe exteriorul cladirilor, GARDEN POD transforma deseurile alimentare in resurse utile, calculand procentul de nutrienti de care are nevoie fiecare planta pe care o contine. GARDEN POD poate fi controlat cu ajutorul unei aplicatii mobile.

Proiectul SET TO MIMIC al Sorinei Rasteanu, studenta a Universitatii de Vest din Timisoara, este un sistem inteligent care reproduce gusturile si mirosurile alimentelor la nivel senzorial si transmite aceasta informatie catre un microchip amplasat la nivelul capului. Acesta permite consumatorului sa simta gustul mancarii de care ii este pofta desi, de fapt, consuma alte alimente.

Opt studenti romani pun Romania pe harta designului international!

Nu in ultimul rand, proiectul AMO – Love people al lui George Preoteasa, din cadrul The Alternative School for Creative Thinking din Bucuresti, aduce in prim plan un purificator inteligent al aerului, care imbina functia sa de baza cu functii de divertisment si educare a copiilor diagnosticati cu autism. De asemenea, AMO este benefic pentru astmatici sau persoanele cu alergii.

Proiectele studentilor romani inscrise in aceasta noua etapa pot fi votate si vizualizate accesand www.electroluxdesignlab.com/2014/#applications si selectand Romania din lista de tari.

Etapele Electrolux Design Lab:

Inscriere idee concept si schita, 6 aprilie

Etapa 1: Top 100+ si votare, mai

Etapa 2: Top 70+ etapa de votare – 16 – 28 iunie. In aceasta etapa, proiectele vor fi votate de catre public, iar cele mai populare 3 proiecte vor ajunge direct in etapa urmatoare, fara nicio alta jurizare. Restul proiectelor va fi selectat de un juriu avizat. Toate proiectele vor primi feedback din partea juriului.

Etapa 3: Top 35 si brief nou (iulie si august)

Etapa 4: Desemnarea finalistilor, evenimentul desemnare castigator (noiembrie).

Proiectele inscrise concureaza pentru premiul intai al concursului, un internship platit, de sase luni, la un centru de design global Electrolux si 5.000 de euro. Premiul al doilea are o valoare de 3.000 de euro, iar premiul al treilea de 2.000 de euro. Favoritul publicului, ales prin vot online, va fi premiat cu 1.000 de euro.

De asemenea, la nivel national, cel mai bun proiect romanesc inscris in concurs va fi premiat cu un stagiu de practica platit, in valoare de 500 de euro la Aira Design Studio. Castigatorul va fi indrumat de catre Irina Alexandru, designer si asistent la sectia de Design a Universitatii de Arhitectura Ion Mincu din Bucuresti.

Set to Mimic - Sorina Rasteanu Set to Mimic - Sorina Rasteanu1 Garden Pod - Ovidiu Subtire Garden Pod - Ovidiu Subtire1 Cleaning Glove - Stefan Bogdan Cleaning Glove - Stefan Bogdan1 AMO - George Preoteasa AMO - George Preoteasa1

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: