Pe 1 şi 2 martie, Universitatea Politehnica Bucureşti a găzduit hackathon-ul Innovation Labs 2.0 care a marcat debutul programului de pre-accelerare organizat de TechLounge...
IL 2.0- poza 2Pe 1 şi 2 martie, Universitatea Politehnica Bucureşti a găzduit hackathon-ul Innovation Labs 2.0 care a marcat debutul programului de pre-accelerare organizat de TechLounge cu sprijinul Orange şi Microsoft.

16 echipe care au fost selecţionate în urma evenimentului, acestea urmând să beneficieze pe parcursul următoarelor 3 luni de mentorat şi susţinere pentru dezvoltarea propriilor afaceri.

Sâmbătă, 1 martie, peste 150 de tineri pasionaţi de antreprenoriat au venit la Biblioteca Centrală din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti pentru a pune bazele propriilor startup-uri. Evenimentul a început cu o sesiune de pitching în cadrul căreia participanţii, organizaţi pe echipe sau individual, au avut la dispoziţie un minut pentru a-şi prezenta ideile de afaceri în faţa audienţei. 50 de idei au concurat pentru obţinerea voturilor din partea audienţei şi a susţinerii juriului.

Cine sunt mentorii care vin la Hackathon-ul Innovation Labs 2.0?

Cele mai bune 30 de proiecte au fost selectate pentru a fi dezvoltate mai departe în cadrul hackathon-ului. Au urmat 24 de ore intense în care echipele au lucrat alături de profesionişti, lideri din industrie şi absolvenţi ai ediţiei anterioare a programului pentru a dezvolta prototipuri şi concepte valide de business.

Ziua de duminică a început cu o sesiune demo pentru aplicaţiile dezvoltate de-a lungul hackathon-ului şi a continuat cuIL 2.0- poza1 prezentarea ideilor de afaceri în faţa juriului din care au făcut parte Todi Pruteanu (Business Strategy Manager Microsoft România), Julien Ducarroz (Chief Commercial Officer Orange), Crina Ţenovici (Head of Data and B2B Communication Orange), Raluca Georgescu (Co-Organizer E-Commerce Awards Gala GPeC), Teodor Ceauşu (Country Manager IXIA România), Andrei Pitiş (angel investor şi profesor asociat în cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti), Răzvan Rughiniş (Profesor Universitatea Politehnică Bucureşti), Ioana Petrescu (Profesor Asociat University of Maryland), Cristi Badea (Co-Fondator Mavenhut) şi Lucian Grămescu (Operations Manager Junior Achievement România).

Fiecare echipă a avut la dispoziţie 3 minute pentru a convinge juriul, iar tinerii au impresionat prin calitatea discursului, reflecând eforturile depuse de-a lungul celor două zile ale hackathon-ului. Innovation Labs 2.0 a debutat oficial pe 3 martie cu o sesiune de orientare în cadrul căreia cele 16 echipe finaliste vor afla mai multe despre structura programului şi etapele pe care le vor parcurge în cadrul acestuia.

Urmează trei luni în care tinerii vor participa la discuţii deschise cu experţi din diferite domenii şi vor beneficia de sesiuni de mentorat care îi vor ajuta să îşi dezvolte în continuare produsele şi să depăşească problemele pe care le întâlnesc în cale.

Tinerii profesionişti pasionaţi de tehnologie care vor să facă parte din cea de a doua generaţie Innovation Labs sunt invitaţi să se înscrie la hackathon-ul care se va desfăşura pe 8 şi 9 martie la Cluj. Înregistrările sunt deschise până joi, 6 martie, şi se realizează online la http://2014.innovationlabs.ro/register/.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: