Canon și fotografa Andreea Retinschi transformă Bucureștiul într-un oraș de poveste Canon și fotografa Andreea Retinschi transformă Bucureștiul într-un oraș de poveste
Canon România și-a propus să arate o altă față a capitalei, cu ajutorul Andreei Retinschi, prin intermediul proiectului ”Povești în București”.  Acesta are la... Canon și fotografa Andreea Retinschi transformă Bucureștiul într-un oraș de poveste

Canon România și-a propus să arate o altă față a capitalei, cu ajutorul Andreei Retinschi, prin intermediul proiectului ”Povești în București”.  Acesta are la bază dorința de a scoate în evidență calitățile fotografiei ca formă de artă și mijloc prin care se poate schimba percepția asupra mediului înconjurător. 

Astfel, o serie de locuri cunoscute, din București, au fost transformate în scene de poveste, prin intermediul fotografiilor.

Pe parcursul lunii noiembrie, cadrele realizate de Andreea Retinschi pentru proiectul ”Povești în București” au fost publicate pe pagina de Facebook Canon România. Fiecare fotografie a fost gândită în mod diferit, dar parte a aceluiași concept: Bucureștiul este un oraș fascinant care ascunde o mulțime de povești interesante. Rezultatul final este unul spectaculos, Bucureștiul fiind transformat și remodelat astfel încât să poată purta orice privitor într-o lume de basm. Acest lucru se poate observa comparând fotografiile realizate în cadrul proiectului cu cele de dinainte de ”transformare”.

”Povești în București” reprezintă o reinterpretare a orașului în sens suprarealist, ce oferă o viziune nouă asupra spațiilor fotografiate. Alegerea acestora nu a fost una întâmplătoare. Atenția a fost îndreptată către trei dintre cele mai spectaculoase parcuri din capitală, fiecare dintre ele oferind atracții cu potențial artistic: Teatrul de Vară din Parcul Bazilescu, Parcul Carol, caruselul și roata mică din Parcul Tei.

povesti-in-bucuresti-alaturi-de-canon-romania-andreea-retinsch-i-5

Aparatul de fotografiat folosit pentru realizarea ședinței foto a fost un Canon EOS 5D Mark III cu obiective de 50 mm:1.4, 85 mm:1.8, 24-70mm II:2.8, 70-200mm:2.8. Fiecare cadru a fost atent planificat înainte de ședința foto propriu-zisă, având la bază un concept unic, pornind de la fundal și terminând cu vestimentația și atitudinea abordată de model. Încă din stadiul de concept, modelul selectat a fost Georgiana Saraev, datorită naturaleții și profesionalismului care o caracterizează.  Vestimentația a fost asigurată de Doina Levintza iar de păr și make-up s-au ocupat Silviu Iuga și Maria Dragason.

Andreea Retinschi este o fotografă profesionistă ce abordează, în lucrările sale, subiecte suprarealiste, cu tentă fantasmagorică.

Aceasta a menționat: “Eu cred că Bucureștiul este un oraș frumos, cu mult farmec, mai ales dacă știi să îi cauți comorile ascunse. Are o mulțime de străduțe pitorești și o arhitectură minunată.  Proiectul ”Povești în București” a fost unul din preferatele mele în acest an. Ca fotograf, ai libertate totală, de obicei, doar în proiectele tale personale, dar în această colaborare, Canon m-a lasat să experimentez, să îmi gândesc cadrele în felul meu, pornind de la modelul pe care l-am ales ca muză, la locurile pe care le-am considerat reprezentative pentru București, și terminând cu alegerea de a colabora cu Doina Levintza, pe care o admir de mult timp și ale cărei creații se potrivesc perfect conceptului de basm pe care încerc deseori să îl creez.”

Fotografiere, editare și concept: Andreea Retinschi

Vestimentație: Doina Levintza

Hair: Silviu Iuga

Make-up: Maria Dragason

Model: Georgiana Saraev, IMC Models

Camera: Canon EOS 5D Mark III

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: