Când va ieși turismul parizian de sub teroarea unor noi atacuri? Când va ieși turismul parizian de sub teroarea unor noi atacuri?
O cercetare realizată de World Trade and Tourism Council (WTTC), citată de The Telegraph, estimează faptul că turismul din Paris va avea nevoie de... Când va ieși turismul parizian de sub teroarea unor noi atacuri?

O cercetare realizată de World Trade and Tourism Council (WTTC), citată de The Telegraph, estimează faptul că turismul din Paris va avea nevoie de mai mult de un an pentru a-și reveni în urma atacurilor sângeroase care au avut loc la mijlocul lunii noiembrie.

Studiul a avut în prim plan 32 de țări care au fost afectate de o serie de evenimente neplăcute în perioada 2001-2014. Din cercetare reiese că, în medie, o țară care a trecut printr-un atac terorist are nevoie de 13 luni pentru ca numărul turiștilor să revină la nivelul anterior.

Există, însă, și cazuri când a fost nevoie de mai puțin timp. De exemplu,  după atacurile de la Madrid din 2004, turiștii au avut nevoie de doar câteva săptămâni pentru a considera capitala spaniolă demnă de încredere și să o viziteze în număr la fel de mare. La fel și atacurile de la Londra din luna iulie. Se pare că acestea nu au avut niciun impact în numărul sosirilor în Marea Britanie.

În ceea ce privește Franța, agențiile de turism și liniile aeriene au declarat că au fost persoane care și-au anulat vacanțele în capitală. Totodată, gradul de ocupare al unor hoteluri pariziene a scăzut chiar și la 5%  după aceste evenimente.

Și chiar dacă marea majoritate a atracțiilor bine cunoscute din Paris, precum Turnul Eiffel, și-au redischis porțile, amenințarea unor noi atacuri (atât în capitală, cât și pe întreg teritoriul francez) încă planează asupra vizitatorilor făcându-i să fie mai prudenți.

Potrivit studiului WTTC, timpul de recuperare al unei țări în urma unor atacuri teroriste este mai mic comparativ cu cel al țărilor afectate de dezastre naturale, care ajunge chiar și la 21-24 de luni. Problemele politice îndepărtează turiștii pentru circa 27 de luni.

Turismul aduce 8,9% din produsul intern brut al Franței (la nivelul lui 2014) – adică 191,4 mld. de euro- , o cifră estimată să crească cu 3 procente până la finalul anului în curs. În urmă cu câteva luni, Franța a fost votată drept cea mai vizitată țară a lumii, cu peste 83,7 milioane de turiști în 2014. Pentru acest an, numărul vizitatorilor este estimat să treacă de 91,6 milioane de persoane.

La nivel mondial, turismul a generat în 2014 venituri de 7.600 de miliarde de dolari (10% din PIB-ul global) și 277 de milioane de locuri de muncă.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: