Campania „Orbit dăruiește zâmbete” continuă în 2016 Campania „Orbit dăruiește zâmbete” continuă în 2016
Campania „Orbit dăruiește zâmbete” continuă și în acest an și orice pachet de gumă Orbit cumpărat în perioada 10 octombrie – 4 decembrie 2016... Campania „Orbit dăruiește zâmbete” continuă în 2016

Campania „Orbit dăruiește zâmbete” continuă și în acest an și orice pachet de gumă Orbit cumpărat în perioada 10 octombrie – 4 decembrie 2016 contribuie la dezvoltarea de programe educaţionale pentru susținerea sănătății orale a peste 5.000 de copii. Astfel, 1% din valoarea netă a vânzărilor de gumă Orbit din această perioada va fi donată către SOS Satele Copiilor România.

Pentru al doilea an consecutiv, Orbit împreună cu SOS Satele Copiilor România îi ajută pe copiii din mediile defavorizate să zâmbească sănătos, prin lecții de igienă orală, învațându-i cum să-și păstreze dinții curați și sănătoși. Activităţile sunt destinate copiilor din cele 3 programe SOS Satele Copiilor din București, Cisnădie – Sibiu și Hemeiuș – Bacău, cât şi copiilor din comunitățile învecinate acestor programe.

În cadrul campaniei de anul trecut, Orbit, cu ajutorul consumatorilor și al partenerilor, a reușit să strângă suma de 196.000 lei, care a fost donată către organizația SOS Satele Copiilor România pentru cursuri de igienă orală. Suma a fost direcționată către consultații stomatologice gratuite, dar şi către acoperirea costurilor cursurilor de igienă dentară și a kit-urilor de îngrijire orală pentru 3.500 de copii din zone defavorizate.

Din suma strânsă anul trecut au fost organizate 11 workshop-uri de igienă orală, timp de șase luni, acestea fiind susținute de specialiști în stomatologie, asistenți sociali și firme specializate în programe informale de educație a copiilor. Datorită acestor cursuri, copiii au învățat regulile elementare ale igienei orale și au conştientizat importanţa unui zâmbet sănătos.

În anul 2016, Orbit își propune implicarea unui număr mai mare de consumatori în campanie, care să sprijine igiena dentară a peste 5.000 de copii din România. Astfel, toți consumatorii care achiziționează produse Orbit în perioada 10 octombrie – 4 decembrie 2016 vor fi implicați în campania ce va dărui zâmbete sănătoase micuților.

Consumatorii vor contribui la strângerea fondurilor necesare pentru dezvoltarea unor programe de educație în igiena orală destinate copiilor din mediile defavorizate, necesare realizării acțiunilor propuse. Activităţile vor fi demarate în luna aprilie a anului 2017 și vor consta în workshop-uri de igienă orală organizate de SOS Satele Copiilor România si susținute de specialiști în domeniul dentar și cel al asistenței sociale, dar și truse de îngrijire dentară și consultații stomatologice.

„Ne bucurăm că vom continua parteneriatul început în 2015 cu Mars România, pentru că avem șansa să aducem cât mai multor copii zâmbetul pe buze. Campania de anul trecut a avut rezultate importante atât pentru noi, cât și pentru copiii pe care îi avem în grijă. Cei mici s-au bucurat de prezența specialiștilor, de cadourile primite și într-un mod didactic, prin joacă, am reușit să-i învăţăm cât este de importantă igiena orală pentru starea lor de bine. Așteptăm cu nerăbdare o nouă sesiune de activități prin care să facem și mai mulți copii fericiți, această acțiune fiind un bun exercițiu de creștere a încrederii în sine”, a declarat Carmen Brumă, Manager Departament Strângere de Fonduri şi Comunicare SOS Satele Copiilor România.

Scopul campaniei este conştientizarea importanţei îngrijirii orale în rândul românilor, atât copiilor, cât și adulților. Statisticile îngrijorătoare despre igiena orală a românilor au determinat continuarea programului și implicarea a cât mai multor resurse. Fiecare pachet de gumă cumpărat este şi dovada unei mai bune însuşiri a paşilor care ajută la păstrarea dinţilor curaţi și sănătoși: control stomatologic regulat, periajul dinţilor, curăţarea lor şi mestecatul unei gume fără zahăr după mese sau gustări.

 

 • Gavriil

  07/10/2016 #1 Author

  Zâmbeşte…

  de Gavriil Stiharul

  Zâmbeşte braţelor sleite de puteri,
  se vor întinde să prindă licurici;
  zâmbeşte pleoapelor învinse de dureri,
  se vor tămădui fără cicatrici.

  Zâmbeşte cerului nopţii înnourat
  îţi va trimite razele de lună;
  zâmbeşte soarelui cel de curând plecat,
  se va-ntoarce să-ţi spună noapte bună.

  Zâmbeşte toamna tufelor de liliac,
  vor găsi puteri să mai dea în floare;
  zâmbeşte frunzelor desprinse din copac,
  aripi de înger se vor cerne-n zare.

  Zâmbeşte aproapelui ce nu te vede,
  o lumină nouă în el va străluci;
  zâmbeşte omului care nu mai crede
  zâmbetul viu prin el se va sfinţi.

  Cu-n zâmbet ţii în zbor frunzele ce cad,
  cu-n zâmbet ţii în zbor puf de păpădii,
  cu-n zâmbet ţii pe boltă şi stelele ce ard,
  roadele pe pomi şi strugurii pe vii.

  Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: