Calendarul Pirelli 2016, prezentat la București Calendarul Pirelli 2016, prezentat la București
Calendarul Pirelli 2016 a fost prezentat, azi, presei din București precum și partenerilor de afaceri ai companiei Pirelli Romania, după premiera sa globală care... Calendarul Pirelli 2016, prezentat la București

Calendarul Pirelli 2016 a fost prezentat, azi, presei din București precum și partenerilor de afaceri ai companiei Pirelli Romania, după premiera sa globală care a avut loc pe 30 noiembrie la Londra, la Roundhouse, o fostă clădire industrială care a reprezentat unul din templele muzicii rock din capitala britanică în anii ’60.

Cea de-a patruzeci şi treia ediţie a calendarului Pirelli a fost creată de Annie Leibovitz, unul din cei mai faimoşi fotografi şi portretişti americani, care a realizat proiectul în luna iulie în studioul ei din New York. De asemenea, Leibovitz este creatoarea calendarului Pirelli 2000, în care au apărut dansatoarele coregrafului Mark Morris. Cele 2000 de fotografii au reprezentat primul set de nuduri din cariera artistei.

Calendarul Pirelli 2016 prezintă 13 femei cu realizări remarcabile pe plan profesional, social, cultural, sportiv şi artistic: actriţa Yao Chen, primul ambasador chinez UNCHR al Bunăvoinţei; top modelul rus Natalia Vodianova, fondatoarea fundaţiei de caritate Naked Heart Russia; producătoarea Kathleen Kennedy, preşedinta Lucasfilm şi una din cele mai influente persoane de la Hollywood; colecţionara de artă Agnes Gund (cu strănepoata ei, Sadie Rain Hope-Gund), preşedinte emerit al Muzeului de Artă Modernă din New York; jucătoarea de tenis Serena Williams, numărul unu mondial; lidera de opinie, critic şi scriitoare Fran Leibowitz; preşedinta Ariel Investments, Mellody Hobson, care sprijină proiecte de caritate în Chicago; regizoarea de film Ava DuVernay, printre ale cărei filme se numără Selma, producţia nominalizată pentru un Academy Award pentru cel mai bun film în 2015; bloggeriţa Tavi Gevinson, fondatoarea Style Rookie şi a revistei online Rookie; artista vizuală iraniană Shirin Neshat; artista, muziciana şi cântăreaţa Yoko Ono; cântăreaţa Patti Smith, una din cele mai mari vedete rock din toate timpurile; şi actriţa şi comediana Amy Schumer.

Femeile sunt de vârste diferite şi trecuturi diferite şi au urmat cariere diferite. Aşa cum s-a întâmplat în cazul primelor calendare din anii şaizeci şi, mai recent, în cazurile calendarului lui Peter Lindbergh din 2002, în calendarul lui Patrick Demarchelier din 2008 şi în cel al calendarului lui Steve McCurry din 2013, nici această ediţie nu include nuduri.

“Calendarul din anul 2000 a însemnat un exerciţiu de fotografiere nuduri. A fost un concept simplu,” spune Leibovitz. “Pentru 2016 am făcut ceva complet diferit, însă la fel de simplu. Este un set clasic de portrete alb-negru, realizate în studio.”

“Când am fost abordată de Pirelli, mi s-a spus că se doreşte o depărtare de trecut. Mi s-a sugerat ideea de a fotografia femei deosebite. După ce am căzut de acord asupra acestui lucru, obiectivul a fost acela de a fi o lucrare foarte ilustrativă. Am vrut ca fotografiile să arate femeile exact aşa cum sunt, fără falsităţi.”

“Sunt o mare admiratoare a comedienilor. Portretul Amy Schumer a adăugat ceva distractiv. Ca şi cum ea n-ar fi primit documentul în care se spunea că îşi poate păstra hainele pe ea.”

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: