DHL a asigurat călătoria celor doi urşi panda din China Conservation & Research Center situată în Chengdu, China până la adăpostul de animale Pairi...
Panda aircraftDHL a asigurat călătoria celor doi urşi panda din China Conservation & Research Center situată în Chengdu, China până la adăpostul de animale Pairi Daiza din Belgia. ‘Vedetele Panda’ au fost transportate în siguranţă pe parcursul a peste 8.000 kilometeri, cu ajutorul unei aeronave şi a unor autovehicule dedicate.

DHL, liderul pieţei internaţionale de curierat expres şi logistică, s-a implicat în relocarea a doi panda uriasi, pe o distanţă de peste 8000 kilometri din Chengdu, China către Brugelette, Belgia. Femela, Hao Hao, şi masculul, Xing Hui, ambii în vârstă de patru ani, au fost “livrati” cu succes cu ajutorul reţelei globale DHL către noul lor camin, adăpostul de animale din Brugelette, Belgia.

‘Călătoria pandastică’ a lui Hao Hao şi Xing Hui a început în China de la Conservation & Research Center for the Giant Panda (CCRCGP) din Chengdu, pe 22 februarie, şi s-a încheiat a doua zi, prin livrarea lor la grădina zoologică din Pairi Daiza, Belgia. Cele două VIP-uri – Very Important Pandas – au călăorit din China în Belgia într-o aeronava DHL dedicată, Boeing 767, acompaniate de doi specialişti zootehnişti, un medic veterinar şi o rezervă generoasă de hrană, de 100 kilograme de bambus. Vedetele au fost aşteptate la aeroportul din Bruxeles de căre autoritaţile locale şi copii de la şcolile din apropiere, înainte să fie preluate într-un autovehicul special în călătoria finală către Pairi Daiza.

Urşii vor petrece următorii 15 ani la Pairi Daiza, un domeniu de 55-acri, care găzduieşte peste 5 000 de animale. Cu ajutorul Universităţii Ghent a fost pregatit un program de reproducere pentru cei doi, pentru prevenirea dispariţiei acestei specii.

“DHL a acceptat imediat provocarea de a se implica în transportul celor doi urşi panda-vedetă,  Hao Hao şi Xing Hui, din China către Belgia,“ a declarat Charlie Dobbie, Executive Vice President, Global Network Operations, DHL Express, “În ultimii ani, ne-am implicat în câteva proiecte de conservare a speciilor, inclusiv pentru călătoria a nouă gorile din Marea Britanie către salbaticul Gabon sau transportul a doi tigri rari de Sumatra din Australia către Statele Unite, pentru programul de reproducere. Transportul în condiții de siguranță a acestor animale frumoase, dar pe cale de dispariție promovează angajamentul nostru de a sprijini cauze de conservare și de protecţie a mediului în întreaga lume. Această provocare unică oferită de a planifica  și a duce la bun sfârşit astfel de proiecte ne-a dat posibilitatea de a ne pune în valoare experiența și capabilităţile.”

“Organizarea detaliată a transportului lui Hao Hao și Xing Hui ne-a oferit oportunitatea să cunoastem o echipă DHL extraordinară, de la sprijinul oferit de departamentul operațional până la cele mai înalte niveluri de management.” a declarat Eric Domb, Fondator si Presedinte al Pairi Daiza. “Este un privilegiu deosebit să beneficiem de sprijinul logistic al DHL în această aventură extraordinară pentru Pairi Daiza. Suntem încrezători că  Hao Hao şi Xing Hui se află acum pe cele mai bune mâini. Suntem deplin recunoscători DHL pentru implicarea în acest proiect istoric.”.

DHL_Animal_Infographic_web

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: