Business Trends: Mustafa Kadiroglu a preluat Prestige Tours. Ce pregătește? Business Trends: Mustafa Kadiroglu a preluat Prestige Tours. Ce pregătește?
Prestige Tours, unul dintre cei mai mari turoperatori din România are, din această lună, un nou proprietar. Omul de afaceri turc Mustafa Kadiroglu, proprietar... Business Trends: Mustafa Kadiroglu a preluat Prestige Tours. Ce pregătește?

Prestige Tours, unul dintre cei mai mari turoperatori din România are, din această lună, un nou proprietar. Omul de afaceri turc Mustafa Kadiroglu, proprietar al Calypso Tour, a preluat operațiunile agenției Prestige Tours pe care o va integra în grupul de turism pe care–l conduce, Caly Group.

Primii pași demarați pentru preluarea Prestige Tours au fost făcuți în luna ianuarie a acestui an, când Mustafa Kadiroglu a preluat 0,99% din acțiunile turoperatorului. Însă discuțiile privind intrarea în acționariatul Prestige Tours au fost începute încă de la finalul anului trecut. Mustafa Kadiroglu devine din această lună unic acționar al turoperatorului.

Planurile omului de afaceri pentru România vizează dezvoltarea ofertei turistice a turoperatorului, dublarea volumelor de vânzări concomitant cu a destinațiilor operate și focus special pe zona serviciilor, în special cele de lux, segment acoperit foarte bine de către compania turcă.

Potrivit noului proprietar, pentru 2016, Prestige Tours va opera chartere către destinații din Turcia și Grecia. La nivelul anului trecut, turoperatorul a transportat pe chartere peste 6.000 turiști, iar pentru 2016 sunt estimați 20.000 de turiști. De asemenea, Prestige Tours estimează o creștere de 6 ori a afacerilor pentru 2016, bazându-se pe numărul de locuri disponibile pe cursele charter.

”Am colaborat foarte bine cu Prestige Tours în acești ani. România  este o piață cu potențial pentru noi, în condițiile în care românii preferă Antalya ca destinație de vacanță, iar cererea este în creștere de la an la an. Prestige Tours reprezintă o oportunitate pentru noi de a ne dezvolta în plan local, mai ales că există o cerere mare și din alte orașe ale României, nu doar din București”, spune Mustafa Kadiroglu, proprietar Calypso Tour.

Acesta a mai declarat într-o conferință de presă că printre surprizele pregătite se numără și introducerea unei curse charter Suceava – Antalya pe lângă zborurile clasice din București, Cluj și Timișoara. Omul de afaceri nu exclude și alte achiziții pe piața românească în viitorul apropiat.

Mai mult, Mustafa Kadiroglu dezvăluie că în 2017 (în sezonul de iarnă) ar putea aduce în România turiști turci pe care să îi “trimită” la ski.

Conducerea Prestige Tours va fi asigurată, în continuare, de către Elena Anghel, actual director executiv al turoperatorului, de asemenea, echipa rămânând în aceeași formulă.

”Schimbarea va fi doar la nivel de acționariat. Calitatea serviciilor oferite tuturor partenerilor noștri, direcți sau indirecți, va fi aceeași. Mai mult, implicarea directă a domnului Mustafa Kadiroglu, încă de la începutul anului, ne-a ajutat foarte mult să ne dezvoltăm și să avem o creștere mare, până în prezent, la pachetele turistice aferente charterelor din această vară. Am introdus, de asemenea, primul charter operat din Suceava către Antalya, iar rezervările sunt mai mult decât satisfăcătoare”, spune Elena Anghel, director executiv Prestige Tours.

Din 2011, Prestige Tours se afla în portofoliul Happy Tour Group, cel mai mare grup de turism din România, deținut de fondul de investiții GED Capital Investment.

Calypso Tour a fost înființat în 2004 și este unul dintre cei mai mari turoperatori din Turcia. Pe lângă România, Calypso Tour deservește țări precum Kazakhstan, Republica Moldova, Serbia, Bulgaria, Kosovo, Ucraina, Liban etc.

Din grupul turc mai fac parte, alături de Calypso Tour, Casio Air și Sultan Cargo. De mai bine de doi ani, Calypso Tour este partenerul strategic al Prestige Tours pe destinația Antalya, astfel că preluarea operațiunilor turoperatorului român vine ca un lucru firesc după strânsa colaborare.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: