Retailerul german Metro, cu activităţi şi în ţara noastră, şi-a anunţat ieşirea de pe piaţa din Danemarca, scrie Reuters. Potrivit oficialilor reţelei de magazine...
metroRetailerul german Metro, cu activităţi şi în ţara noastră, şi-a anunţat ieşirea de pe piaţa din Danemarca, scrie Reuters.

Potrivit oficialilor reţelei de magazine cash&carry, piaţa daneză de profil este saturată şi prea mică pentru numărul de competitori, aşa că Metro va vinde două dintre magazinele pe care le deţine acolo, urmând să închidă restul de trei.

Tot aceştia au precizat anterior faptul că Metro, care are cinci magazine în Danemarca, nu mai este profitabil în această ţară de câţiva ani.

“Dat fiind faptul că nu am reuşit să ne majorăm cota de piaţă în Danemarca, în pofida eforturilor noastre intensive, am decis că este momentul să ne retragem de pe această piaţă”, a declarat directorul operaţiunilor Metro din Danemarca, Charles Kay.

Astfel, compania va vinde două magazine, din Glostrup şi Aarhus către Euro Cater, salvând 300 de angajaţi, celelalte trei magazine, din Aalborg, Kolding şi Copenhaga urmând să îşi închidă porţile până la finalul anului în curs.

Portofoliul de branduri al Metro cuprinde retailerul de electronice Media-Saturn, hypermarket-urile Real – care în România au fost vândute către Auchan – şi magazinele Kaufhof, din Germania.

În România, reţeaua Metro a intrat în 1996, iar acum numără 31 de magazine, plus unul online, cu o suprafaţă totală de vânzare de aproximativ 190.000 de metri pătraţi. În 2013, Metro Cash&Carry a raportat o cifră de afaceri de 4,7 miliarde de lei şi un profit de 64,9 milioane de lei, potrivit datelor Ministerului de Finanţe. Retailerul are 5.407 angajaţi la nivel local.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: