Platforma de licitaţii online eBay a decis separarea de de business-ul PayPal, anunţă oficialii companiei. Potrivit acestora, spin-off-ul va intra în vigoare din a...
PayPal Logo hi resPlatforma de licitaţii online eBay a decis separarea de de business-ul PayPal, anunţă oficialii companiei.

Potrivit acestora, spin-off-ul va intra în vigoare din a doua jumătate a lui 2015 şi va aduce noi manageri celor două entităţi. Astfel, Devin Wenig, preşedintele Marketplaces în cadrul eBay, va deveni noul preşedinte al companiei, în timp ce Dan Schulman, preşedinte American Express Enterprise Growth Group va fi noul CEO al PayPal.

Decizia eBay marchează finalul unui parteneriat început în 2002, când platforma de licitaţii a achiziţionat serviciul de plăţi PayPal pentru suma de 1,5 miliarde de dolari.

“O analiza strategică a consiliului de administraţie a dovedit că păstrarea celor două business-uri la un loc şi pe viitor ar fi mult prea dezavantajoasă pentru fiecare divizie în parte atât la nivel strategic cât şi pe plan competiţional”, a declarat John Donahue, actualul CEO al eBay.

Un motiv pentru decizia de separare ar putea fi acela că PayPal procesa circa jumătate din plăţile efectuate la vânzarea produselor pe eBay, însă în ultimii ani, serviciul a ajuns să proceseze doar o treime dintre aceste tranzacţii.

eBay s-a transformat dintr-o simplă casă de licitaţii într-un adevărat marketplace, oficialii companiei declarând că au peste 149 de milioane de cumpărători activi, unitatea generând venituri de peste 8,7 miliarde de dolari în ultimele 12 luni (dintre cei 9,9 miliarde de dolari încasaţi în total de companie). Totodată, eBay a rulat mărfuri în valoare de 85 de miliarde de dolari în ultimul an.

Între timp, PayPal a evoluat dintr-o afacere de plăţi online într-un aspirant la statutul de portofel mobil. Compania a lansat noi modalităţi prin care clienţii să folosească PayPal pentru tranzacţiile zilnice, adăugând transferul online de bani sau prin aplicaţiile mobile. De fapt, în ultimii trei ani, PayPal s-a luptat să devină unul dintre cei mai mari jucători de pe segmentul de plăţi mobile. În 2013, compania a procesat plăţi mobile în valoare de 27 de miliarde de dolari dintr-un total de 203 miliarde de dolari.

Oficialii eBay au declarat că PayPal are peste 152 de utilizatori înregistraţi şi venituri de 7,2 miliarde de dolari în ultimele 12 luni, un plus de 17% faţă de anul trecut.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: