Business Trends: Depaco, investiţii de peste 3,5 milioane euro în perioada 2013-2016 Business Trends: Depaco, investiţii de peste 3,5 milioane euro în perioada 2013-2016
Compania Depaco, unul dintre liderii industriei locale de sisteme pentru acoperişuri, prezentă pe piaţă prin brandul Wetterbest, anunţă intenţia de a îşi continua planul... Business Trends: Depaco, investiţii de peste 3,5 milioane euro în perioada 2013-2016

Compania Depaco, unul dintre liderii industriei locale de sisteme pentru acoperişuri, prezentă pe piaţă prin brandul Wetterbest, anunţă intenţia de a îşi continua planul de investiţii în România. Potrivit lui Dragoş Irimescu, Director General Depaco, în perioada 2015 – 2016, compania va angaja peste 1,5 milioane de euro în: spaţii de depozitare, infrastructură, utilaje complementare pentru sistemul de drenaj şi un nou soft de producţie.

Depaco deţine la fabrica din Băicoi una din cele mai mari capacități de producţie de ţiglă metalică şi accesorii pentru acoperişuri din România, respectiv 30 de linii automate şi patru hale de producţie, precum şi una din cele mai moderne linii de fabricaţie de accesorii pentru drenaj din România.

Reprezentanții companiei, au declarat, astpzi, în cadrul unei conferințe de presă că în ultimii ani s-au făcut investiţii susţinute, în vederea consolidării activităţii de producţie locală şi asigurării celor mai moderne tehnologii. Spre exemplu, în perioada 2013-2014, compania a investit peste 2 milioane de euro, iar un pas important făcut anul trecut l-a constituit demararea producţiei în Oltenia (localitatea Podari, judeţul Dolj).

Dragos IrimescuProducem în România de aproximativ 8 ani şi credem că facem foarte bine ceea ce facem. Totul a început în 2007, de la pasiunea mea pentru domeniul prelucrării metalelor. Apoi am căutat să atrag lângă mine oameni performanţi, cu pasiuni similare. Am învăţat împreună pas cu pas, ne-am lovit de foarte multe bariere şi le-am depăşit singuri, fără sprijinul unui grup internaţional. Azi ne mândrim cu rezultate excepţionale în zona de producţie, tehnologie de ultimă generaţie, o marcă ce are foarte multe de spus în piaţă – Wetterbest – şi o echipă extinsă, foarte bine pregătită. Mai mult, suntem o organizaţie sănătoasă, cu perspective importante de dezvoltare

Dragoş Irimescu, inginer proiectant, Director General Depaco

Anul trecut, grupul Wetterbest a înregistrat o cifră de afaceri de 110 milioane lei. Din grup fac parte trei companii: Depaco (producător de ţiglă metalică, tablă cutată şi sisteme de drenaj), Polnebo (importator de folii, membrane şi ferestre de mansardă) şi Cortina (producător şi distribuitor, punct de lucru Depaco din Oltenia, deserveşte zona de sud-vest). Depaco a atins un nivel de circa 82 milioane lei, +8% faţă de 2013. Wetterbest deţine o cotă de piaţă de aproximativ 17%.

Anul 2015 a demarat în forţă. În primele 6 luni, compania a produs peste 1 milion de m2 de ţiglă metalică, ceea ce înseamnă o creştere de 30% faţă de perioada similară a anului trecut. Pe segmentul de sisteme de drenaj, avansul este de 40%, în timp ce tabla cutată a progresat cu 50% în perioada menţionată.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: