Site-ul german de travel GoEuro a realizat recent un index al tarifelor de cazare pe care le practică hotelurile din 150 de oraşe din...
Romania-Bucharest-ateneulSite-ul german de travel GoEuro a realizat recent un index al tarifelor de cazare pe care le practică hotelurile din 150 de oraşe din întreaga lume. Reprezentanţii portalului au luat în considerare circa 60.00 de unităţi hoteliere pentru a înţelege noile tendinţe din această industrie.

Cazarea reprezintă cea mai mare cheltuială pe care o au turiştii, atât cei de business cât şi cei de leisure, costurile pentru cazare fiind cu 25% mai mari decât cele pentru transport şi cu 40% peste sumele cheltuite pentru mâncare.

Potrivit GoEuro, popularitatea tot mai mare a site-ului Airbnb (peste 800.000 de listări în 33.000 de oraşe din 192 de ţări), prin care orice persoană îţi poate lista pentru închiriere propria locuinţă, turiştii urmând să aleagă cea mai bună ofertă care coincide cu destinaţia în care vor merge şi să locuiască acolo, şi cererea crescută pentru camere în hosteluri, populare în rândul tinerilor care adoră călătoriile dar au un buget limitat pentru acestea, sunt factorii cei mai importanţi pe care turiştii îi au în vedere în momentul în care se gândesc unde vor petrece noaptea.

Astfel, în acest clasament, capitala României se află în top 10 cele mai ieftine destinaţii în majoritatea categoriilor luate în calcul de  portalul german. New York este cel mai scump oraş per total, în timp ce Tirana, capitala Albaniei, estea cea mai accesibilă destinaţie din lume.

Cele mai accesibile destinaţii din lume:

 1. Tirana, Albania
 2. Madeira, Portugalia
 3. Delft, Olanda
 4. Bangkok, Thailanda
 5. Sofia, Bulgaria
 6. Bucureşti, România
 7. Belgrad, Serbia
 8. Hammamet, Tunisia
 9. Sarajevo, Bosnia şi Herţegovina
 10. Mons, Belgia
 11. Reims, Franţa
 12. Zagreb, Croaţia
 13. Tbilisi, Georgia
 14. Dortmund, Germania
 15. Atena, Grecia
 16. Varşovia, Polonia
 17. Antalya, Turcia
 18. Cairo, Egipt
 19. Creta, Grecia
 20. Budapesta, Ungaria

Din datele portalului german de travel reiese faptul că printre cele mai accesibile destinaţii din lume, în ceea ce priveşte costul cazării, cel puţin, capitalele ţărilor din Europa Centrală şi de Est ocupă poziţii destul de importante în acest clasament, în timp ce oraşe importante din Statele Unite, din ţări vest-europene şi din Emirate sunt pe lista destinaţiilor care au preţuri destul de piperate.

Cele mai scumpe destinaţii, clasament general: 

 1. St. Moritz, Elveţia

 2. Macao, China

 3. Miami, SUA

 4. Nassau, Bahamas

 5. Boston, SUA

 6. Veneţia, Italia

 7. Dubai, Emiratele Arabe Unite

 8. San Francisco, SUA

 9. Monte Carlo, Monaco

 10. Cancun, Mexic

 11. Bruges, Belgia

 12. Zurich, Elveţia

 13. Londra, Marea Britanie

 14. Hong Kong, China

 15. Amsterdam, Olanda

 16. Paris, Franţa

 17. Liverpool, Marea Britanie

 18. Geneva, Elveţia

 19. Sydney, Australia

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: