Brandul Radisson Blu, pe un hotel de 10 mil. euro din Brașov. Cine deține unitatea și când se deschide? Brandul Radisson Blu, pe un hotel de 10 mil. euro din Brașov. Cine deține unitatea și când se deschide?
Carlson Rezidor Hotel Group şi Tresor Com au semnat pe 2 noiembrie 2016, contractul de franciză pentru dezvoltarea şi operarea în Braşov a primului... Brandul Radisson Blu, pe un hotel de 10 mil. euro din Brașov. Cine deține unitatea și când se deschide?

Carlson Rezidor Hotel Group şi Tresor Com au semnat pe 2 noiembrie 2016, contractul de franciză pentru dezvoltarea şi operarea în Braşov a primului hotel afiliat la brandul Radisson Blu din zona Transilvania.

“Radisson Blu Brașov va fi primul hotel din orașul Brașov afiliat la un operator internațional de prestigiu, ceea ce va însemna un plus de vizibilitate pentru această destinație și o creștere a calității serviciilor hoteliere în piața de profil. Ne dorim ca în această locație să aducem excelența în serviciile hoteliere de care toți brașovenii să fie mândri și, astfel, să sprijinim dezvoltarea pieței hoteliere locale și să contribuim la promovarea orașului Brașov”, a declarat Ramona Neamțu, reprezentanta grupului de investitori Tresor Com.

Hotelul Radisson Blu Braşov va fi situat în zona centrului istoric, pe strada  Eroilor nr. 23, vis-à-vis de Parcul Central, în apropierea principalelor atracţii turistice ale oraşului şi a zonei de business.

Hotelul va dispune de 105 camere, restaurante, spaţii de conferinţe, bar, centru SPA & fitness şi este prevăzut să fie inaugurat în prima parte a anului 2018. Investiţia este estimată la aproximativ 10 milioane de euro şi va genera în jur de 100 de noi locuri de muncă.

Apreciem că lucrările vor dura cel mult 2 ani, hotelul Radison Blu Brașov urmând să devină funcțional la întreaga sa capacitate începând cu primăvara anului 2018.

Compania Tresor Com a cumpărat în anul 2015, de la Telekom România, un imobil situat în centrul oraşului Braşov cu scopul de a dezvolta un hotel. Mircea Drăghici, prin firma EST Hospitality, a fost selectat consultant al proiectului, oferind – în baza unui studiu de piaţă şi fezabilitate – soluția optimă de utilizare pentru clădirea viitorului hotel. Totodată, pe baza rezultatelor studiului de piaţă, s-a demarat procedura de selecţie a unui operator hotelier, în urma căreia a fost ales brandul Radisson Blu.

Managementul de proiect pentru activitatea de dezvoltare a Radisson Blu Braşov este realizat de Daniel Dediu, prin firma Creative Management.

Apariția unui hotel afiliat la un lanț internațional în Brașov va contribui decisiv la atragerea de turişti străini, precum şi la promovarea oraşului şi, totodată, va reprezenta un centru de conferințe/evenimente corporate de anvergură, de care este nevoie pe zona de business.

În prezent, orașul nu deține un hotel afiliat la un lanţ internaţional, ci doar o singură unitate hotelieră cu mai mult de 100 de camere. Acest aspect face ca destinaţia Braşov să nu poată găzdui evenimente corporate şi grupuri mari de turişti participanţi la circuitele culturale organizate prin intermediul agenţiilor de turism specializate în activitatea de incoming.

”Activitatea de incoming reprezintă motorul de dezvoltare al turismului unei ţări. Hotelurile de lanţ internaţional contribuie decisiv la atragerea de turişti străini, precum şi la promovarea oraşului şi a ţării în care activează. Suntem convinşi că între Radisson Blu Braşov şi organizaţia pe care o reprezint va exista un parteneriat de durată şi reciproc avantajos”, afirmă Dan Penciu, Vicepreşedintele Asociaţiei Incoming România.

Radisson Blu este unul dintre cele mai importante branduri hoteliere din lume, operând aproape 300 de hoteluri în 69 de ţări şi teritorii. Radisson Blu este parte a Carlson Rezidor Hotel Group, care include, de asemenea, Quorvus Collection, Radisson, Radisson RED, Park Plaza, Park Inn by Radisson şi Country Inns & Suites By CarlsonSM.

La nivel local, grupul Carlson Rezidor operează hotelurile Radisson Blu şi Park Inn by Radisson din Bucureşti.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: