BMW i Ventures investeşte în HeyCharge BMW i Ventures investeşte în HeyCharge
BMW i Ventures a anunţat în această săptămână o investiţie principală în HeyCharge, compania start-up germană care democratizează accesul la staţiile de încărcare pentru... BMW i Ventures investeşte în HeyCharge

BMW i Ventures a anunţat în această săptămână o investiţie principală în HeyCharge, compania start-up germană care democratizează accesul la staţiile de încărcare pentru automobile electrice (EV) în complexe de apartamente, clădiri de birouri şi alte locaţii de infrastructură. HeyCharge a fost în lotul de companii start-up din vara 2021 al business acceleratorului Y Combinator.

“Creşterea rapidă a pieţei de automobile electrice în următorii ani va necesita o mai mare dezvoltare a infrastructurii soluţiilor de încărcare pe tot globul”, a declarat Kasper Sage, partener executiv BMW i Ventures. “HeyCharge este prima companie care dezvoltă încărcarea EV fără conexiune la internet, care este o soluţie cheie pentru a ajunge în zone care până acum nu sunt acoperite. Cu tehnologia HeyCharge, devine atractiv să instalezi încărcătoare în locaţii care înainte nu ar fi fost viabile din punct de vedere comercial.”

În mod tradiţional, încărcătoarele EV necesită o aplicaţie sau un card RFID şi o conexiune adecvată la internet pentru a începe activarea. Cu toate acestea, majoritatea garajelor subterane nu au momentan un punct de acces la internet sau capacitatea de a instala astfel de staţii de încărcare. Chris Cardé, fondator şi director executiv HeyCharge, a recunoscut problema acestui sistem clasic şi văzut oportunitatea de a o rezolva după ce şi-a adus primul său automobil electric într-un clădire de apartamente din München. Pe măsură ce numărul de automobile electrice de pe şosele creşte – până în 2040, aproape fiecare maşină nouă vândută la nivel global va fi electrică – va fi o mare nevoie pentru o opţiune de încărcare scalabilă care să se potrivească în viaţa de zi cu zi a consumatorilor.

Întrucât 56% din locuitorii Germaniei, 46% din cei ai Europei şi 37% dintre chiriaşii din SUA trăiesc în clădiri de apartamente, acesta este un următor pas evident pentru extinderea staţiilor de încărcare a automobilelor electrice, dar dependenţa actuală de conectivitatea la internet împiedică scalabilitatea. De aceea, HeyCharge şi-a propus să ajute la obţinerea unei soluţii ieftine, comerciale şi scalabile pentru această secţiune a populaţiei.

SecureCharge, tehnologia HeyCharge în curs de brevetare, elimină necesitatea unei conexiuni la interne, permiţând aplicaţiei şi încărcătoarelor să comunice direct prin bluetooth cu aplicaţia sau SDK al HeyCharge. Acest lucru maximizează disponibilitatea sistemului, minimizând în acelaşi timp latenţa dintre telefon şi încărcător. Atunci când sunt combinate cu Access Point, componenta hardware simplă şi eficientă a HeyCharge, costurile totale pot fi reduse cu până la 80% în clădiri.

“În plus faţă de panoul nostru complet, HeyCharge Access Point este un dispozitiv cu propriul panou (wallbox) care plasează minimul necesar pentru controlul accesului şi facturarea consumului pe partea clădirii, permiţând o instalare rapidă şi uşoară care poate fi realizată de orice electrician în câteva minute”, a declarat Chris Cardé, fondator şi director executiv HeyCharge. “Suntem încântaţi să folosim această investiţie pentru a ne extinde produsul la nivel global şi pentru a oferi consumatorilor opţiuni de încărcare cu costuri reduse.”

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: