Google a confirmat joi faptul că va deschide la nivel european o filială a programului de investiţii Google Ventures, venind astfel în întâmpinarea antreprenorilor...
google venturesGoogle a confirmat joi faptul că va deschide la nivel european o filială a programului de investiţii Google Ventures, venind astfel în întâmpinarea antreprenorilor de pe bătrânul continent. Pentru început, fondul de investiţii – al cărui birou va fi deschis la Londra – va dispune de 100 de milioane de dolari, banii urmând să fie investiţi în cele mai bune idei, venite de la cei mai buni antreprenori europeni.

“Credem că segmentul antreprenorial european are un potenţial enorm. Am văzut companii foarte bune venind din zone precum Londra, Paris, Berlin sau din regiunea nordică a Europei: SoundCloud, Spotify, Supercell”, a declarat Bill Maris, managing partner Google Ventures.

Fondurile vor fi administrate şi distribuite de echipa din Marea Britanie, formată din Eze Vidra (cel care a fondat Google Campus în Londra), antreprenorul în serie Tom Hulme, investitorul Peter Read, Avid Larizadeh, şeful code.org Marea Britanie şi co-fondatorul Bottica.com, precum şi din fostul jurnalist TechCruch, MG Siegler.

“Când am lansat Google Ventures în 2009, am pornit cu ideea de a fi un altfel de fond de investiţii. Un startup are nevoie de mai mult decât o simplă investiţie pentru a reuşi: are nevoie de support pe partea de inginerii, de expertiuă în design, de a fi ghidat în ceea ce priveşte oamenii pe care să-i angajeze, pe partea de marketing şi management de produs. Cinci ani mai târziu, iată-ne lucrând cu peste 250 de companii şi înfruntând provocările din foarte multe industrii”, a mai spus Bill Maris.

Fondurile vor putea fi accesate de startup-urile din întreaga Europă.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: