Austrotherm își repoziţionează produsele premium pe o piață încă “necurată” Austrotherm își repoziţionează produsele premium pe o piață încă “necurată”
Cu trei fabrici de polistiren expandat şi extrudat în România, compania Austrotherm -membră a concernului austriac Schmid Industrie Holding – susține că o bună... Austrotherm își repoziţionează produsele premium pe o piață încă “necurată”
Austrotherm (14)Cu trei fabrici de polistiren expandat şi extrudat în România, compania Austrotherm -membră a concernului austriac Schmid Industrie Holding – susține că o bună parte din polistirenul folosit pentru termoizolarea blocurilor este necorespunzător cu cerințele tehnice. În plus, odată cu declinul economic, nevoia de soluţii ieftine a crescut, astfel, pe lângă nume cu tradiţie pe piaţa polistirenului din România, au apărut producători care oferă produse la preţuri reduse, dar îndoielnice din punct de vedere al calităţii.

Compania anunţă repoziţionarea produselor premium pe piaţa de polistiren expandat şi lansarea unei noi folii pentru identificarea acestora. Decizia vine în întâmpinarea nevoii utilizatorilor de a folosi materialele potrivite din punct de vedere calitate-preţ. Porivit Austrotherm avantajele ulterioare ale unei lucrări de calitate aşteptate de cei care construiesc sau termoizolează în regie proprie vizează costurile scăzute de întreţinere şi durata lungă de viaţă a lucrărilor.

Austrotherm (2)În majoritatea cazurilor, preţul este factorul determinant în decizia de cumpărare şi alegere a unei mărci. De cele mai multe ori un preţ mic evidenţiază calitatea îndoielnică a produsului şi prin urmare poate compromite calitatea termoizolării. În alegerea produselor potrivite este foarte importantă cunoaşterea originii produsului achiziţionat. Aceasta pentru că materia primă din care este obţinut polistirenul expandat influenţează direct calitatea reală si menţinerea ei in timp. De aceea, mai mult decât să respecte normele în vigoare, este important să fie făcută o distincţie între produsele obţinute din materie primă regenerată şi cele premium, fără deşeu”

Roxana Ghioca, marketing manager în cadrul Austrotherm Termoizolații

Lansarea noii folii vine în completarea acestei strategii, având ca principal scop protejarea calităţii produselor şi a imaginii acestora, dar mai ales, recunoaşterea produselor premium autentice care vor oferi întotdeauna calitate superioară. Prin această decizie Austrotherm îşi propune să asigure transparenţa informaţiilor, astfel încât clienţii sa fie corect informaţi şi să poată lua cele mai bune decizii. Noua folie Austrotherm Premium prezintă date tehnice şi informaţii detaliate despre polistirenul expandat Austrotherm EPS AF80, A100, A150 si A200.

Aspectul recunoaşterii produselor de calitate certificată a fost semnalat şi de către Asociaţia Producătorilor de Polistiren Expandat din România (ROMEPS), asociaţie din care face parte şi Austrotherm. Este esenţial ca toţi producătorii şi importatorii de polistiren să respecte standardele de calitate. În plus, este vizată realizarea unor reglementări ale pieţei care să prevină nemulţumirile utilizatorilor referitoare la produse de calitate inferioară.

Mai mult decât atât, există numeroase denumiri comerciale ce pot induce în eroare consumatorii. Produsele din gama materialelor termoizolante – sortimentul polistiren expandat (EPS) apărute pe piaţă în ultima perioadă conţin în denumirea lor formulări care pot sugera o calitate superioară celei comercializate cu adevărat.

Ţinând cont de contextul pieţei, în care numeroase produse nu se ridică la standardele internaţionale, Austrotherm a demarat o campanie menită să informeze publicul despre cum să aleagă în cunoştinţă de cauză polistirenul de care are nevoie şi cum să evite capcanele din piaţă.

  • Nicolae

    20/02/2019 #1 Author

    produse de calitate premium; cand mi-am termoizolat casa, am folosit AFPLUS de 14cm pe care l-am cumparat de la BRICOPOINT la un pret foarte bun.

    Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: