La început de an școlar și universitar, voluntarii Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) pornesc la drum pentru a se întâlni cu tinerii interesaţi...
lsrsLa început de an școlar și universitar, voluntarii Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) pornesc la drum pentru a se întâlni cu tinerii interesaţi de studiile în străinătate. Evenimentul va avea loc luni, 29 septembrie 2014, ora 12:30, în sala de festivități a Colegiului Național Regal „Sf. Sava”.

Cei interesaţi de înscrierea la o facultate din afara graniţelor vor putea afla aproape totul despre studiile în Marea Britanie, SUA, Franța, Spania, Olanda și Panama, prin seminarul interactiv susţinut de foşti şi actuali studenţi români din aceste ţări.

Caravana este un proiect care recunoaşte şi susţine interesul puternic al tinerilor români de a dobândi o educaţie de calitate în străinătate şi care vine în întâmpinarea necesităţii de informare a acestor tineri cu privire la oportunităţile academice internaţionale.

Trends: top 20 cele mai căutate universităţi pe Google

Noutatea toamnei constă în organizarea unor mini-conferințe în paralel cu obișnuitele seminarii pe tema studiului în străinătate. Structura acestor mini-conferințe va fi mai elaborată și mai interactivă, menită să implice activ participanții în procesul de informare. Pe lângă prezentarea studiilor în străinătate și a oportunităților oferite de diferite țări pentru studenții internaționali, la aceste mini-conferințe vor participa speakeri consacrați care au absolvit universități din străinătate și cu care tinerii prezenți să poată discuta direct despre ce înseamnă studiul la universitatea respectivă și experiența academică în străinătate.

De asemenea, se vor organiza workshop-uri pe teme precum procesul de aplicație, scrisoarea de intenție, posibilitățile de finanțare etc, precum și sesiuni de networking informal.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: