Atacul dronelor sau cum să te întorci în copilărie Atacul dronelor sau cum să te întorci în copilărie
Hai că trebuie să vă spun și vouă ce mi s-a întâmplat. Recent, chiar am dat în mintea copiilor. Și asta după ce am... Atacul dronelor sau cum să te întorci în copilărie

Hai că trebuie să vă spun și vouă ce mi s-a întâmplat. Recent, chiar am dat în mintea copiilor. Și asta după ce am trecut prin Parcul Tineretului și am auzit ceva bâzâind în spatele meu. Mă întorc să văd ce e și … nimic. Mai merg zece metri, același bâzâit. Ma uit în spate, tot nimic. Văd, în schimb, ascunși după un copac doi puștani care chicoteau și se uitau în direcția mea și apoi în sus. Mă uit și eu în sus și văd bâzâitoarea. Abia atunci mi-am dat seama că fusesem “atacat” de o dronă. Una mică ce-i drept.

Ce am făcut. Ce ar face orice om matur. M-am îndreptat vertiginos spre cei doi copii și, fără să steau prea mult pe gânduri, … le-am cerut să mă lase să testez și eu jucăria. Băi… și mi-a plăcut atât de mult încât vreo 10 minute (până le-am consumat bateria jucăriei) nu am mai plecat.

Pasionat de tehnologie și gadgeturi, am trecut și la partea de documentare (și mai apoi la testare) și am aflat că bâzâitoarea, pe numele ei adevărat Parrot Rolling Spider, știa să facă mult mai multe giumbușlucuri. Filmează şi fotografiază, dar se şi strecoară printre obstacole, merge în zig-zag (dacă ești îndemânatic), se rotește la 90˚, accelerează brusc şi zboară … pe la urechile oamenilor.

Mai pe înțelesul tuturor, Parrot Rolling Spider este o minidronă zburătoare controlabilă prin Bluetooth, compactă, cu dimensiuni reduse și foarte ușoară, cântărind doar 55 grame (fără roţi). Aşa cum îi spune şi numele, fiind pusă pe joacă, poate zbura razant pe lângă perete, arătând ca un păianjen.

Poate fi folosită cu ușurință atât în interior, cât și în exterior, având o stabilitate foarte bună. Datorită dimensiunilor reduse, aceasta poate face acrobații de tipul loopinguri înainte și înapoi, acrobații la 360˚ și viraje bruște la 90˚/180˚. Exact ce am reușit și eu să fac în parc.

Bâzâitoarea de care vă spun are o cameră verticală încorporată care trage 60 cadre/secundă și determină viteza de deplasare pe baza diferențelor dintre imaginile captate la fiecare 16 milisecunde, 4 motoare, giroscop pe 3 axe, sistem de siguranță în caz de accident (întrerupere a elicelor), conectare via Bluetooth Smart (Bluetooth Low Energy), sistem de operare Linux, durată de zbor: 8 minute (6 minute cu roţile montate).

Parrot Rolling Spider se conectează foarte ușor cu ajutorul Freeflight 3, o aplicație gratuită, care oferă un control intuitiv pe smartphone sau tabletă. Drona este compatibilă cu dispozitivele care rulează iOS, Android și Windows Phone. Vine echipată cu o memorie flash 1GB, iar prețul din Falcon Store este de 489 lei. Pe mine mă tentează!

  • Gadgeturi

    13/07/2015 #1 Author

    Gadgeturile au redus diferentele intre jucariile pentru copii si cele pentru adulti. Acestea pot fi la fel de distractive pentru ambele categorii, iar dronele sunt exemplul perfect.

    Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: