Asociația APEIT lansează primul centru din România care va angaja în mod direct persoanele adulte cu afecțiuni din spectrul autismului și alte tulburări de dezvoltare Asociația APEIT lansează primul centru din România care va angaja în mod direct persoanele adulte cu afecțiuni din spectrul autismului și alte tulburări de dezvoltare
Asociația pentru Educarea și Integrarea Tuturor (APEIT) lansează Brutăria ARIMA și Centrul de educație pentru viață ARIMA, primul centru care va angaja în mod... Asociația APEIT lansează primul centru din România care va angaja în mod direct persoanele adulte cu afecțiuni din spectrul autismului și alte tulburări de dezvoltare

Asociația pentru Educarea și Integrarea Tuturor (APEIT) lansează Brutăria ARIMA și Centrul de educație pentru viață ARIMA, primul centru care va angaja în mod direct persoanelor adulte cu afecțiuni din spectrul autismului și alte tulburări de dezvoltare. Proiectul s-a lansat pe 4 decembrie, ora 11, pe strada Soldat Șerban Simion, nr. 39, sector 4.

Brutăria este localizată în zona Parcului Carol și va pregăti pentru perioada Sărbătorilor zece tipuri de pâine, cozonac și turtă dulce. Din primăvara anului viitor, proiectul se va extinde printr-o platformă de comenzi online pentru București și Ilfov.

Angajatii cu vârste între 18 – 50 ani, au contract individual de muncă și sunt susținuți de un brutar șef și un psiholog.

Să fii părinte unui copil cu autism nu este deloc ușor, de la diagnostic și până în adolescență este o fugă continuă, de la o terapie la alta, de la un medic la altul. Din adolescență lucrurile devin și mai complicate. Sunt foarte puține centre care ajută adolescenți și adulți, mult prea puține comparativ cu numărul celor ce au nevoie. Brutăria le va fi a doua casă, vor învață să socializeze, să se descurce singuri, sa gătească, vor învăța brutărie, patiserie, cofetărie, precum și să vândă produsele. Vă mulțumim că alegeți produsele noastre și sprijiniți în același timp proiectul nostru”, spune Patricia Berbec, coordonatoarea Asociației.

Reprezentanții centrului menționează că mai puțin de 10% dintre adulții cu tulburări de spectru autism din România lucrează în acest moment.

Asociația își propune să dezvolte în următorii cinci ani și alte alteliere protejate de obiecte confecționate manual, pictură, modelaj. Toate acestea obiecte vor putea fi achiziționate de pe magazinul online al asociației, ce urmează să fie lansat.

Scopul asociației este de a integra prin muncă peste o sută de adulți cu tulburări de dezvoltare. Fiecare beneficiar va fi mai întai evaluat și apoi va învăța meseria care i se potrivește, urmând să se angajeze în cadrul centrului sau la alte societăți.

„Asociația APEIT își propune să ajute cât mai mulți adulți cu nevoi speciale să ducă o viață autonomă. Una dintre cele mai mari frici pe care le au părinții acestor copii este legată de viitorul acestora și de posibilitățile de a-i ajuta să ducă o viață autonomă”, adaugă Patricia Berbec.

În cadrul asociației, la adresa respectivă, va funcționa începând din luna decembrie și un centru cu toate tipurile de terapii recuperative pentru copii și adolescenți cu autism.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: