Asistenta virtuală de pe Windows Phone a venit și pe smartphone-urile cu Android Asistenta virtuală de pe Windows Phone a venit și pe smartphone-urile cu Android
.Gigantul american din software, Microsoft, a lansat oficial o versiune beta pentru publicul larg a aplicației Cortana destinată utilizatorilor de telefoane mobile cu Android.... Asistenta virtuală de pe Windows Phone a venit și pe smartphone-urile cu Android

.Gigantul american din software, Microsoft, a lansat oficial o versiune beta pentru publicul larg a aplicației Cortana destinată utilizatorilor de telefoane mobile cu Android.

Anunțul companiei venea încă din luna mai, odată cu primele discuții despre ceea ce va putea oferi cel mai nou sistem de operare al Microsoft, Windows 10. Cortana este primul asistent virtual care poate funcționa atât pe telefoanele cu Windows, cât și pe calcultatoare, dar și pe platformele concurente: iOS și Android.

În esență, Cortana vă poate ajuta să vă organizați mai ușor ziua și informațiile, pentru versiunea de Android fiind disponibile aceleași trăsături ca și pentru PC-uri sau Windows Phone. Utilizatorii pot seta reminder-e sau alarme, pot căuta diverse informații pe internet, ca de exemplu, ora la care decolează avionul (în cazul în care aveți programate deplasări), sau un restaurant din apropiere, sau pot chiar să fie uimiți când telefonul lor le va ura “La mulți ani!”. Cortana va putea să știe chiar ș ice preferințe culinare aveți sau ce filme vă doriți mai mult să vedeți (funcția Notebook).

De asemenea, butonul de Google Now poate fi înlocuit de Cortana, aplicația urmând să fie lansată imediat ce apăsați tasta home.

“Cortana pe Android este disponibilă în acest moment doar în Statele unite, însă ne pregătim pentru o lansare internațională”, au precizat reprezentanții Microsoft pe blogul oficial destinat Windows.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: