Arta lui Hirotoshi Ito, prima dată în România Arta lui Hirotoshi Ito, prima dată în România
Nu trebuie să fii un mare cunoscător al artei plastice ca să îţi dai seama de ineditul pieselor create de artistul japonez Hirotoshi Ito.... Arta lui Hirotoshi Ito, prima dată în România

Nu trebuie să fii un mare cunoscător al artei plastice ca să îţi dai seama de ineditul pieselor create de artistul japonez Hirotoshi Ito. Recunoscut în întreaga lume pentru combinaţia de umor şi absurd care caracterizează opera sa, Hirotoshi Ito găseşte ascunse în piatră efecte de mare impact.

În unele cazuri, impactul este emoţional, dar de cele mai multe ori predomină satisfacţia intelectuală. Artistului îi place să povestească, însă la fel de confortabil se mişcă şi în zona conceptelor mai mult sau mai puţin abstracte. Umorul apropie arta de om – la fel se întâmplă şi în cazul lucrările artistului japonez.

Indiferent de abordare sau de mesaj, privitorul va fi fascinat de modul în care piatra este transformată. Versatilitatea pietrei naturale se potriveşte perfect cu suprarealismul etalat în multe din creaţiile lui Hirotoshi. Duritatea, rigiditatea, răceala, inexpresivitatea pietrei sunt parţial anulate şi substituite de căldură, maleabilitate, eleganţă, sens.

Toate acestea lucruri vor putea fi descoperite în expoziţia dedicată artistului la galeria Galateca.  Expoziţia, sub titlul de ”Pleasures of Paradox. The fine stone”, va fi deschisă în perioada 10-14 octombrie. Intrarea este liberă!

Hirotoshi Ito s-a născut în 1964 şi provine dintr-o veche familie de pietrari. În anul 1982 a absolvit Universitatea Tokyo National Fine Arts, dedicându-se de atunci pasiunii sale pentru arta în piatră. Lucrările lui sunt întâlnite în mai multe muzee, dar şi în colecţii private de artă.

Mariana Constantinescu-Brădescu, Managing Partner PIATRAONLINE: Ne dedicăm complet proiectelor curajoase pe care le susținem și vrem să punem România pe harta liderilor în design și arhitectură. Pentru noi, fiecare bucată de piatră naturală este o operă de artă sculptată de natură: unică, expresivă, tulburătoare. De aici și admirația pentru arta lui Hirotoshi Ito, care ne servește drept sursă de inspirație, dar și dorința de a prezenta universul său comic-absurd acasă, în România.

Expoziţia ”Pleasures of Paradox.The fine stone” este un omagiu adus artei lui Hirotoshi Ito de către PIATRAONLINE, cel mai mare importator de piatră naturală din România.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: