Ariston sprijină tinerele talente și susține delegaţia României la Olimpiada de Robotică Educațională din Qatar Ariston sprijină tinerele talente și susține delegaţia României la Olimpiada de Robotică Educațională din Qatar
Recunoscută la nivel internațional pentru implicarea în proiecte care vin în sprijinul tehnologiei și al performanței, filiala locală a grupului italian Ariston Thermo, liderul... Ariston sprijină tinerele talente și susține delegaţia României la Olimpiada de Robotică Educațională din Qatar

Recunoscută la nivel internațional pentru implicarea în proiecte care vin în sprijinul tehnologiei și al performanței, filiala locală a grupului italian Ariston Thermo, liderul pieţei locale de centrale termice şi boilere electrice, oferă sprijin financiar pentru echipa „Roboții Stelari”, una dintre reprezentantele României la faza internațională a competiţiei de robotică World Robot Olympiad™.

Premiată de două ori în cadrul Olimpiadei Naționale de Robotică Educațională (WRO), la etapa regională de la Bucureşti şi la etapa Natională, echipa „Roboții stelari”, formată din trei elevi cu vârste cuprinse între 9 și 11 ani, va participa, în perioada 6-8 noiembrie 2015, beneficiind de sprijin și din partea Ariston Thermo România, la competiția internațională WRO™ din Qatar.

În această etapă a competiției, „Roboții stelari” va fi una dintre cele 6 echipe româneşti prezente în competiţie şi va întâlni reprezentanți ai altor 50 de țări din întreaga lume. Tinerii vor prezenta propriul model de aplicație robotizată care, în doar două ore de asamblare si testare, trebuie să fie ghidat cu succes, de-a lungul a trei runde de concurs, pentru a obține cel mai bun punctaj și cel mai bun timp.

„Este admirabil faptul că un grup de copii români are șansa de a participa la o competiție atât de grandioasă, în cadrul căreia pot concura alături de echipe vestite, majoritatea provenite din Asia, unde elevii beneficiază atât de campusuri și programe dedicate, cât și de instructori specializați”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

Potrivit reprezentantului companiei, decizia de a sprijini această echipă a venit în mod firesc, având în vedere faptul că această competiție este un proiect educațional de succes, menit să stârnească interesul tinerilor pentru știință și motivându-i să opteze în viitor pentru o carieră în domeniul ingineriei, valori promovate și în rândul Grupului Ariston Thermo.

Prezentă pentru a treia oară la această competiție, delegația României este formată din 6 echipe ai căror membri vor participa la categoriile Elementary („Pearl Diving”), Junior High („Treasure Hunt”), High School („Mountaineering”) şi Open Category („Robot Explorers”). Echipa „Roboții Stelari”, formată din Gioga Ianys, Priboi Luca Mihai și Coman Mihai, este singura echipă din România înscrisă la secțiunea „Elementary”, a cărei limită de vârstă este de 12 ani.

„Scopul nostru este să ne clasăm în primele 3 țări din Europa la categoria noastră și să reuşim, în premieră pentru România,  calificarea în finala primelor 16 echipe concurente, aceasta urmând să se desfășoare duminică, 8 noiembrie”, a declarat Ianys Gioga, unul dintre concurenţi.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: