Arçelik, în topul celor mai sustenabile companii din lume! Arçelik, în topul celor mai sustenabile companii din lume!
Arçelik, unul dintre cei mai importanți producători de electrocasnice, ce reunește branduri globale precum Arctic, Beko și Grundig, ocupă locul 34 în topul Global 100 pentru... Arçelik, în topul celor mai sustenabile companii din lume!

Arçelik, unul dintre cei mai importanți producători de electrocasnice, ce reunește branduri globale precum Arctic, Beko și Grundig, ocupă locul 34 în topul Global 100 pentru 2021, realizat de Corporate Knights. Potrivit clasamentului, Arçelik este cea mai sustenabilă companie de electrocasnice și aparate de uz casnic din lume și, totodată, prima și singura companie turcă prezentă în listă.

Ajuns la a 17-a ediție, clasamentul Corporate Knights al celor mai sustenabile 100 de corporații din lume a fost realizat pe baza unor evaluări riguroase ale performanțelor înregistrate de 8.080 de companii cu venituri de peste 1 miliard de dolari.

Criteriile de evaluare au avut la bază mai mulți indicatori de performanță, care reflectă preocupările pentru mediu, sociale și de guvernanță (ESG). Lista atestă cele mai sustenabile 100 de corporații din lume care înregistrează performanțe financiare superioare și conduc în cursa spre economia cu zero emisii.

Adoptarea sustenabilității ca model de afaceri, împreună cu viziunea „Respecting the World, Respected Worldwide”, i-a permis companiei Arçelik, prezentă în aproape 150 de țări, să atingă obiective importante, asociate eforturilor sale de sustenabilitate. În 2019 și 2020, cu propriile sale credite de carbon, compania a reușit să devină neutră din punct de vedere al emisiilor, la nivel global.

Totodată, Arçelik este recunoscută ca „Lider al Industriei” în categoria Electrocasnice sustenabile, pentru al doilea an consecutiv, în Dow Jones Sustainability Index 2020. Nu în ultimul rând, planul Arçelik de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030 este aprobat de către Science Based Targets Initiative (SBTi), în conformitate cu obiectivul Acordului de la Paris.

„Suntem încântați să ne clasăm pe locul 34 în clasamentul Global 100 2021 al Corporate Knights și să fim recunoscuți încă o dată ca una dintre cele mai sustenabile companii din lume. Este o realizare semnificativă pentru noi ca afacere și suntem mândri de ceea ce am realizat împreună cu toți angajații noștri. Ne face o deosebită plăcere să vedem că Arçelik este pe drumul cel bun spre atingerea standardului suprem de sustenabilitate și că suntem un exemplu demn de urmat pentru companiile din industria noastră. Vom continua să ne adaptăm abordarea sustenabilității în conformitate cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale ONU, să dezvoltăm produse care utilizează mai puține resurse și să le facem accesibile, astfel încât, să încurajăm consumatorii să adopte un stil de viață mai sustenabil”, a declarat Hakan Bulgurlu, CEO Arçelik.

Suntem mândri să facem parte dintr-un Grup care și-a asumat misiunea de contribui activ la protejarea mediului înconjurător. Sustenabilitatea reprezintă un pilon fundamental în modelul nostru de business, iar fabrica Arctic de la Ulmi, singura unitate de producție 4.0 din România, reprezintă angajamentul nostru de a construi responsabil și de a contribui activ la lupta împotriva schimbărilor climatice. Datorită implementării unor tehnologii avansate care permit o utilizare mult mai eficientă a resurselor, fabrica noastră a fost recompensată cu un număr impresionant de acreditări ca fabrică verde, fiind și singura din România care deține LEED Platinum, document care atestă cele mai înalte performanțe în domeniul producției sustenabile”, a declarat Murat Büyükerk, Chief Executive Officer Arctic.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: