Apple profit(ă) de pe urma iPhone Apple profit(ă) de pe urma iPhone
Gigantul american Apple a raportat un salt al veniturilor in ultimul trimestru (datele iau în calcul vânzările înregistrate până la finalul lui septembrie), principalul... Apple profit(ă) de pe urma iPhone

Gigantul american Apple a raportat un salt al veniturilor in ultimul trimestru (datele iau în calcul vânzările înregistrate până la finalul lui septembrie), principalul motor al creșterii fiind celebrul smartphone al companiei.

Astfel, americanii au înregistrat venituri de 51,5 miliarde de dolari, cu 22% peste cele raportate în perioada similară a anului trecut.

În acest interval, compania a vândut 48 de milioane de iPhone-uri, potrivit oficialilor Apple, acesta fiind un record în ceea ce privește gadgeturile livrate de companie în trimestrul al patrulea. Totodată, aceștia sunt de părere că 2015 a fost cel mai bun an pentru companie, profitul net raportat în ultimele 3 luni fiind de este 11,1 miliarde de dolari.

“Creșterea a fost alimentată de vânzările record ale iPhone, disponibilitatea Apple Watch, livrările Mac, care, de asemenea au fost la cel mai ridicat nivel de până acum, dar și de veniturile obținute din furnizarea de servicii”, au declarant reprezentanții Apple citați de presa internațională.

China, care reprezintă în acest moment cea mai mare piață de desfacere pentru producătorii de smartphone-uri, și-a dublat contribuția în veniturille totale ale Apple. Astfel, compania americană a  încasat circa 12,2 miliarde de dolari din China, piața responsabilă pentru circa o pătrime din veniturile totale ale gigantului tech. Apple are acum 25 de magazine pe piața chineză, iar rata de deschidere a acestora este de câte unul în fiecare lună.

În ceea ce privește trimestrul în curs, Apple estimează ca veniturile globale să treacă de 75 de miliarde de dolari, alimentate de cumpărăturile din perioada sărbătorilor de iarnă.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: