Apple își deschide centru de dezvoltare la Napoli și vrea să ajute tinerii europeni Apple își deschide centru de dezvoltare la Napoli și vrea să ajute tinerii europeni
Un comunicat de presă a gigantului america Apple, unul dintre cei mai mari jucători de pe segmentul tech la nivel mondial, anunță deschiderea primului... Apple își deschide centru de dezvoltare la Napoli și vrea să ajute tinerii europeni

Un comunicat de presă a gigantului america Apple, unul dintre cei mai mari jucători de pe segmentul tech la nivel mondial, anunță deschiderea primului iOS App Development Center la nivel european.Centrul, care le va oferi studenților resursele necesare pentru a învăța să creeze aplicații iOS, va fi deschis în Italia, la Napoli, în parteneriat cu o instituție locală. Partenerul italian va oferi un curriculum specializat și va ajuta profesorii care le vor preda viitorilor mii de developeri ai Apple.

Potrivit oficialilor companiei, programul va fi extins pe viitor și alte țări. Compania ar mai opera un astfel de centru, în Brazilia, însă sunt puține informații despre acesta.

“Europa găzduiește unii dintre cei mai creativi programatori din lume și suntem fericiți că putem ajuta viitoarea generație de antreprenori a Italiei”, a spus Tim Cook, CEO-ul Apple. “Succesul incredibil de care se bucură App Store-ul nostru este unul dintre motoarele din spatele creării a peste 1,4 milioane de locuri de muncă la nivel european. Totodată, magazinul virtual aduce nenumărate oportunități pentru oameni de toate vârstele și pentru afaceri de toate dimensiunile de pe întreg continentul european”, a mai spus șeful Apple.

Dintre cele 1,4 milioane de joburi europene, circa 1,2 milioane sunt atribuite comunității de programatori, ingineri software, dar și antreprenorilor care creează aplicații iOS. Aceștia au reușit să câștige peste 10,2 miliarde de dolari din vânzarea de aplicații în întreaga lume prin App Store.

Doar în Italia sunt peste 75.000 de locuri de muncă legate de magazinul virtual al Apple, comunitatea de developeri fiind puternică. Printre numele sonore se află IK Multimedia, care a lansat prima aplicație în 2009 și a ajuns la peste 25 de milioane de descărcări, dar și Musement, lansată în 2013, aplicație de travel care a ajuns în peste 300 de orașe din 50 de țări și este disponibilă în 7 limbi.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: