S-au deschis aplicațiile la Programul de Asistență în Comercializarea Inovării din România (RICAP)! Sunt invitați să aplice toți antreprenorii din România care au dezvoltat...

info session bucuresti_ ciclu 1S-au deschis aplicațiile la Programul de Asistență în Comercializarea Inovării din România (RICAP)! Sunt invitați să aplice toți antreprenorii din România care au dezvoltat o tehnologie inovatoare, fie că este vorba despre energie, bio-tehnologii, agricultură, ICT sau orice alt domeniu tehnologic! Aplicațiile se fac online, în perioada 3 iunie – 15 iulie 2014, direct pe site-ul programului: www.ricap.ro.

Mai multe informații despre procesul de aplicare vor fi disponibile și în cadrul evenimentelor RICAP Innovation Info, ce se vor defășura în București (11 iunie, ora 18.00, TechHub), Timișoara (12 iunie, ora 18.00, City Business Centre), Brașov (16 iunie, ora 14.00, Hotel Kronwell), precum și în alte orașe care vor fi anunțate în curând. Înregistrări la evenimente se fac pe site-ul: http://ricap.ro/blog/evenimente/

RICAP este un program care susține antreprenorii români cu tehnologii inovative să ajungă pe piața internațională cu produsele lor. Pe toată durata programului, participanții selectați vor avea acces la vasta rețea internațională adusă de partenerul amercian, Larta Institute, vor beneficia de oportunități de conectare cu posibili parteneri strategici, de un program mentorat personalizat cu specialiști din SUA și România și vor dezvolta instrumente în vederea comercializării.

”După prima ediție a programului RICAP, avem confirmarea existenței unui ecosistem emergent de inovare în România. În această perioadă, am avut privilegiul să lucrăm alături de companiile inovatoare selectate în program și să construim împreună perspective trainice pentru internaționalizarea acestor oaze de excelență. Pragmatismul și experiența partenerilor noștri americani de la Larta Institute, cuplate cu înțelepciunea unor mentori locali de excepție, au dus deja la stabilirea unor contacte strategice care vor pune umărul la propulsarea inovării românești în prim planul tranzacțiilor la nivel internațional.”

Dragoș Pîslaru, director de program RICAP și manager general GEA Strategy& Consulting

Antreprenorii pot aplica online prin completarea unui scurt formular, care cuprinde informaţii de bază despre profilul organizaţiei, echipa de management, tehnologia şi piaţa în care activează, nevoile consumatorului și obiectivele de comercializare.

După un proces de evaluare, 15 antreprenori cu tehnologii inovative vor fi selectați pentru a participa în program începând cu luna septembrie.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: