Business

ANIS dezvoltă o platformă de promovare a companiilor locale de software și servicii IT

RSI-logoAsociația Patronală a Industriei de Software și Servicii IT (ANIS) pregăteşte o nouă platformă de promovare a companiilor din industrie. Astfel, până pe 20 octombrie 2014, companiile de software și servicii IT, indiferent dacă sunt sau nu membre ANIS, se pot înscrie în Romanian Software Index.

Platforma online – www.softwareindex.ro, cât și catalogul omonim – Romanian Software Index – vor fi lansate în luna noiembrie a acestui an.

“Am început anul trecut prin editarea unui catalog al companiilor de outsourcing, dar am constatat că industria are nevoie de mai mult decât un proiect nișat. Astfel, în acest an a decis să pregătim o platformă online de sinestătătoare, prin care să creștem oportunitățile de business ale companiilor românești de software, și în același timp să aducem o vizibilitate internațională sporită pentru industria IT românească”, explică Valerica Dragomir, director executiv al ANIS.

În 2013, 55 de companii au profitat de oportunitatea de a fi promovați de ANIS și au intrat în proiect. “În acest an ne dorim cel puțin 100 de companii în Romanian Software Index”, adaugă Valerica Dragomir.

Lansarea întregului proiect Romanian Software Index va fi comunicată tuturor partenerilor ANIS din străinătate, ambasadelor și secțiilor comerciale ale României în exterior, camere de comerț bilaterale, precum și în cadrul evenimentelor interne și internaționale organizate de ANIS sau la care asociația participă.

Companiile ce își doresc înscrierea în proiectul Romanian Software Index pot completa Formularul de Comandă doar până pe 20 octombrie 2014. Taxa standard de participare este de 150 euro. Companiile membre beneficiază de reduceri de până la 50 %.

Certificări ANIS pentru testerii din companiile software

ANIS reprezintă interesele companiilor IT românești și sprijină dezvoltarea industriei românești de software și servicii și creșterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât și a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse.

Asociația a fost înființată în 1998 și numară în prezent aproximativ 100 de membri, care includ companii cu capital românesc sau strain, mici sau mulținationale, cu sedii în toate marile centre IT din țară, ceea ce asigură asociației reprezentativitate la nivel național.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button