Droidcon Eastern Europe 2014, cea mai mare conferință regională dedicată dezvoltatorilor Android, a debutat, azi, cu o serie de prezentări susţinute de cei mai...

DROIDCON 2014Droidcon Eastern Europe 2014, cea mai mare conferință regională dedicată dezvoltatorilor Android, a debutat, azi, cu o serie de prezentări susţinute de cei mai renumiţi specialişti din domeniul dezvoltării software. Evenimentul cuprinde o serie de prezentări şi dezbateri în premieră pentru publicul din România.

Unul dintre cele mai anticipate subiecte este Android L, următoarea versiune a sistemului de operare anunţat de Google pe 25 iunie 2014, despre care a vorbit, în premieră în România, Marius Mailat, fondator şi Chief Technology Officer Appraise. Tot el susţine şi primul workshop dedicat dezvoltării de aplicaţii pentru diferitele dispozitive de tip smart wearables.

În cadrul ediţiei din acest an al Droidcon Eastern Europe, la care au fost anunțați peste 400 de participanţi din toată Europa, mai susțin prezentări specialişti renumiţi precum:

  • Pietro F. Maggi, SW Consultant Technical Architect Europa şi Africa, Motorola Solutions  va vorbi despre provocările cu care se confruntă utilizatorii industriali ai platformei Android.
  • Alexandru Petrescu, Software Engineering Lead la Facebook va prezenta soluţii de îmbunătăţire a aplicaţiei Facebook de pe Android pentru pieţele emergente.
  • Anton Gavrailov, cofondator al companiei Flyver va oferi sfaturi utile pentru dezvoltarea de aplicaţii pentru drone.
  • Eduard Popovici, PhD, şeful laboratorului SAIM din cadrul facultăţii ETTI de la UPB va vorbi despre posibilităţile educaţiei mobile pe platforma Android.
  • Marius Mailat, fondatorul şi Chief Technolgy Officer Appraise şi Răzvan Ionescu, Security Software Engineer vor dezbate importanţa securităţii aplicaţilor mobile şi importanţa testării acestora.     

În premieră, în cadrul conferinței va avea loc YStartup, o iniţiativă specială în cadrul căreia tinerii care au o idee de aplicaţie sau un prototip de produs, le pot prezenta pe scenă. Prima sesiune de YStartup va fi condusă de Thibaut Rouffineau, cofondator şi Chief Operating Officer al Aptual, care, alături de ceilalţi mentori, va oferi feedback şi sfaturi practice pentru cei înscrişi.  Organizatorii au ales cele mai bune 15 proiecte de start-up pentru a fi prezentate public, autorii acestora având posibilitatea să atragă şi suport financiar pentru materializarea planurilor.

Conferinţele Droidcon au debutat în 2008, la Berlin, ca o manifestare a comunităţii dezvoltatorilor de aplicaţii pentru Android. Evenimentul s-a bucurat de un succes deosebit, devenind într-un timp foarte scurt cea mai importantă conferinţă a comunităţilor de dezvoltatori.

Bucureşti a fost al patrulea oraş care a găzduit Droidcon, în 2011, înaintea unor metropole ca Paris sau Moscova. Capitala României a fost aleasă pentru găzduirea evenimentului regional datorită infrastructurii ideale pentru organizarea de conferinţe de care beneficiază, fiind şi un oraş accesibil dezvoltatorilor din Europa de Est (Bulgaria, Serbia, Ungaria, Ucraina, Moldova).

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: