Android i-a adus Google un profit de 22 mld. dolari Android i-a adus Google un profit de 22 mld. dolari
Sistemul de operare Android, aflat în portofoliul Google, ar fi generat venituri de 31 de miliarde de dolari și un profit de 22 de... Android i-a adus Google un profit de 22 mld. dolari

Sistemul de operare Android, aflat în portofoliul Google, ar fi generat venituri de 31 de miliarde de dolari și un profit de 22 de miliarde de dolari. Cel puțin așa reiese din declarațiile unui avocat al Oracle, citate de presa internațională.Datele, care ar fi trebuit să rămână confidențiale, au fost date publicității de avocații Oracle în cadrul procesului pe care providerul de software și baze de date l-a demarat împotriva Google pentru folosirea – fără a plăti – , software-ului Java pe baza căruia a fost dezvoltat sistemul de operare Android.

Lansat în 2008, Android aduce bani în conturile Google în două moduri: prin publicitatea generată de Google pe telefoanele mobile care folosesc acest sistem de operare, și prin veniturile pe care Google le încasează din magazinul virtual, Google Play.

Oficialii gigantului care controlează și motorul de căutare omonim au redactat o petiție prin care cer judecătorului federal omiterea unor părți din declarațiile disponibile publicului, motivându-și cererea prin faptul că avocații Oracle au prezentat “informații extrem de sensibile” din documente confidențiale, menite să fie văzute doar de juriști.

Procesul dintre cele două companii se desfășoară de 5 ani, Oracle cerând acum ca Google să plătească daune în valoare de 1 miliard de dolari.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: