Alexandrion Group aduce în România cel mai apreciat și exclusivist whisky single malt din lume Alexandrion Group aduce în România cel mai apreciat și exclusivist whisky single malt din lume
Compania Alexandrion Group anunță vânzarea în premieră în România a unei sticle de whisky single malt Glenfiddich 40YO. Distribuția acestei sticle de colecție vine... Alexandrion Group aduce în România cel mai apreciat și exclusivist whisky single malt din lume

Compania Alexandrion Group anunță vânzarea în premieră în România a unei sticle de whisky single malt Glenfiddich 40YO.

Distribuția acestei sticle de colecție vine în completarea strategiei Alexandrion Group de dezvoltare și educare a pieței de consum a whiskyului single malt. Parteneriatul strategic între Alexandrion Group și compania William Grant&Sons, precum și titlul de „Keeper of the Quaich” obținut anul trecut de președintele Alexandrion Group, Nawaf Salameh, pentru contribuția adusă în industria whiskyului, poziționează compania în topul promotorilor consumului de single malt din România.

În portofoliul Alexandrion Group se regăsesc unele dintre cele mai importante și valoroase branduri de single malt din lume. Mixând metodele tradiționale cu spiritul inovator și valoarea timpului, Glenfiddich lansează în fiecare an băuturi care surprind prin calitate și originalitate.

Glenfiddich 40 yo este produs prin tehnica și sistemul vatting (mixarea mai multor tipuri de whisky single malt), iar fiecare butoi de single malt scotch este ales de către Maestrul în Malt. La fiecare doi sau trei ani ia naștere un nou produs Glenfiddich 40 yo, din anul 2000 și până astăzi aproximativ 3.000 de sticle au fost scoase la vânzare, la nivel global.

„România devine din ce în ce mai importantă pe harta țărilor consumatoare de single malt, ceea ce ne bucură. Interesul pentru o băutură de elită se traduce într-o atenție mai mare a românilor pentru un consum de calitate, iar băutura se transformă în stil de viață. Astăzi avem o sticlă  pe care o putem oferi celor care pun accent pe rafinamentul și calitatea unui single malt de colecție, însă, odată cu creșterea cererii pentru astfel de produse, numărul lor va fi suplimentat.”

 Nawaf Salameh, preşedinte şi fondator al Alexandrion Group România

Cumpărătorul acestei băuturi speciale este un fin cunoscător a ceea ce face un single malt să devină legendar. Prețios și încărcat de istorie, Glenffidich 40 yo valorează 18.000 lei și este disponibil cumpăratorilor din România pe www.finestore.ro. În perioada următoare focusul Alexandrion Group se va afla pe dezvoltarea segmentului whisky, în special single malt-urile cu tradiție și a unui comportament de consum axat pe calitate.

Aromele intense de fructe uscate inspirate din tortul de Crăciun se îmbină cu ciocolata neagră, cafeaua prajită și cireșele coapte pentru a completa o mireasmă bogată și complexă, ce se dezvăluie în straturi.

Experiența savurării unui Glenfiddich 40 yo este completată de interacțiunea pe care o ai cu sticla pe care se află încrustată o insignă din cupru și care vine într-o husă din piele, cusută manual. Fiecare sticlă are propria sa carte inspirată din cea a lui William Grant (fondatorul distileriei Glenfiddich), subliniind istoria familiei și ingeniozitatea care au contribuit la realizarea acestui whisky.

Utilizând talentul mai multor generații de meșteșugari și folosind tehnici tradiționale, demult pierdute de către alte distilerii, Glenfiddich reușește să ofere colecționarilor și finilor cunoscători experiența luxului absolut.

Datorită aromei sale unice, bogate și profunde, Glenfiddich 40 yo a fost numit „Cel mai bun dintre cele mai bune” de către Whisky Magazine, în 2003. Totodată, este singurul whisky care a câștigat două trofee la cele mai prestigioase competiții din industrie în același an (2008): International Spirits Challenge (ISC) și International Wine & Spirits Challenge. În 2010, Glenfiddich 40 yo a câștigat premiul „Cel mai bun single malt” la ISC.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: