Alcatel-Lucent, parteneriat cu Universitatea Tehnică din Dresda pentru dezvoltarea standardului 5G Alcatel-Lucent, parteneriat cu Universitatea Tehnică din Dresda pentru dezvoltarea standardului 5G
Bell Labs, ramura de cercetare a Alcatel-Lucent, va colabora cu Universitatea Tehnică din Dresda, Germania, pentru a dezvolta și testa împreună tehnologii care vor... Alcatel-Lucent, parteneriat cu Universitatea Tehnică din Dresda pentru dezvoltarea standardului 5G

Bell Labs, ramura de cercetare a Alcatel-Lucent, va colabora cu Universitatea Tehnică din Dresda, Germania, pentru a dezvolta și testa împreună tehnologii care vor contribui la definirea standardului 5G pentru rețelele mobile.

Colaborarea celor două organizații se înscrie într-un consorțiu de cercetare, Laboratorul 5G Germania. Debutând în septembrie anul trecut, acest proiect are în vedere colaborarea între organizații diferite pentru a defini, dezvolta și livra tehnologia 5G și aduce împreună 20 de profesori de la Universitatea Tehnică din Dresda (TU Dresda), una dintre cele mai importante din Europa. Laboratorul 5G Germania cuprinde patru direcții diferite de cercetare și dezvoltare, iar Alcatel-Lucent se va concentra pe Wireless și rețelistică.

Colaborarea dintre Alcatel-Lucent și Laboratorul 5G Germania presupune în această etapă:

  • Utilizarea conexiunilor multiple device-to-radio pentru a spori fiabilitatea comunicațiilor critice

Vor fi studiate modalități prin care capacitatea și fiabilitatea rețelei pot fi sporite conectând simultan un terminal, precum un smartphone, la multiple surse radio. Studiile vor fi concentrate pe modalități prin care multiple conexiuni 5G sau o combinație de rețele 5G și 4G LTE ar putea spori fiabilitatea comunicațiilor critice, acolo unde o breșă în rețea ar putea periclita o misiune, precum în cazul serviciilor de urgență.

  • Definirea frecvenței radio 5G

Organizația va analiza și o nouă frecvență radio, prototipuri ale rețelei 5G. Soluția Filtered-Orthogonal Frequency-Division Multiplexing (UF-OFDM), nou dezvoltată în cadrul Bell Labs pentru rețelele 5G este un candidat important pentru standardizare și va permite performanțe îmbunătățite și servicii noi, concomitent cu creșterea numărului de utilizatori (umani sau mașini), precum și reducerea complexității rețelelor 5G.

Fondată în 1828, Universitatea Tehnică din Dresda, Germania, are 14 facultăți, 36.000 de studenți și 4.400 de angajați permanenți, dintre care 419 profesori. Este una dintre cele 11 universități din Germania care au primit calificativul „excelent” din partea Guvernului Federal.

În cadrul 5G Lab Germania, 20 de profesori de la TU Dresda colaborează, într-o echipă interdisciplinară, cu peste 500 de oameni de știință pentru a avansa în dezvoltarea tehnologilor cheie pentru cea de-a cincea generație de comunicații mobile (5G) și aplicații pentru aceasta. O caracteristică esențială a tehnologiei 5G va fi latența scurtă, care va permite rularea de aplicații de Internet tactil, precum conducerea automată, tele-chirurgia robotică-asistată, precum și noi metode de învățare și training, cu feedback special tactil-vizual. Pentru a atinge acest obiectiv, cercetatorii din 5G Lab Germania abordează întregul lanț de valori: de la chip-uri semiconductoare peste transmisia de date wireless, rețelistică și cloud, până la aplicații pentru Internet tactil.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: