Alcatel – Lucent modernizează rețeaua Orange România de transport de date pe distanțe mari Alcatel – Lucent modernizează rețeaua Orange România de transport de date pe distanțe mari
Alcatel-Lucent anunță un parteneriat cu orange România în urma căruia va moderniza rețeaua de transport de date a operatorului telecom prin intermediul transmisiunilor radio... Alcatel – Lucent modernizează rețeaua Orange România de transport de date pe distanțe mari

Alcatel-Lucent anunță un parteneriat cu orange România în urma căruia va moderniza rețeaua de transport de date a operatorului telecom prin intermediul transmisiunilor radio la nivel național.

Astfel, operatorul își va extinde capacitatea și performanța rețelei 4G pe măsură ce continuă să ofere servicii ultra-broadband de mare viteză companiilor și clienților individuali.

Orange România și-a lansat serviciul 4G în 2012, în București. Astăzi, serviciul este disponibil pentru 70% din populația țării și 96% din cea urbană, oferind viteze superioare de până la 300 Mbps în șase mari orașe și în toată rețeaua de metrou a Capitalei. Cererea de date este în creștere, motiv pentru care Orange continuă investiția în extinderea capacității rețelei, pentru o mai bună performanță a serviciilor de date și voce oferite și pentru o experiență de utilizare superioară.

Ca parte a proiectului care se va încheia în 2016, Alcatel-Lucent  migrează tehnologia tradițională de transport de date implementată anterior de Alcatel-Lucent către noile echipamente bazate pe tehnologia  9500 Microwave Packet Radio (MPR), continuând procesul de dezvoltare a serviciilor ultra-broadband din România.

Datorită faptului că echipamentele existente Alcatel-Lucent sunt compatibile mecanic cu noua tehnologie 9500 MPR, operatorul poate refolosi  elementele pasive, obținând reducerea semnificativă a costurilor totale în comparație cu cele implicate de instalarea unor soluții diferite. Compania va oferi serviciile de instalare, punere în funcțiune, migrare și întreținere.

Alcatel-Lucent va instala echipamentele 9500 MPR pe întreg teritoriul României, înlocuind rețelele existente de transmisiuni radio ale sale. Managementul rețelei este asigurat de 5620 Service Aware Manager.

Unitățile 9500 MPR oferă o capacitate de transmisiuni sporită pentru rețeaua existentă de telefonie digitală clasică TDM și noi capacități de trafic Ethernet, necesare asigurarii serviciilor 2G, 3G și 4G LTE. Orange România oferă în prezent viteze de până la 300 Mbps în cele mai mari șase orașe: București, Brașov, Cluj-Napoca, Galați, Iași și Timișoara.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: