Alcatel-Lucent, 200.000 de euro pentru un laborator în cadrul Politehnicii din Timișoara Alcatel-Lucent, 200.000 de euro pentru un laborator în cadrul Politehnicii din Timișoara
Alcatel-Lucent România, unul dintre principalii jucători de pe segmentul comunicațiilor de bandă largă fixe și mobile, deschide la Facultatea de Electronică și Telecomunicații din... Alcatel-Lucent, 200.000 de euro pentru un laborator în cadrul Politehnicii din Timișoara

Alcatel-Lucent România, unul dintre principalii jucători de pe segmentul comunicațiilor de bandă largă fixe și mobile, deschide la Facultatea de Electronică și Telecomunicații din cadrul Universității Politehnica din Timișoara (UPT) un Laborator LTE.

Potrivit oficialilor companiei, noul laborator, destinat studenților din anii terminali, a necesitat o investiție de 200.000 de euro.

Deschiderea Laboratorului LTE face parte din strategia Alcatel-Lucent România de a contribui la dezvoltarea educației tehnice în Timișoara, prin colaborare directă cu mediul academic și transfer de know-how, precum și investiții în hardware și software.

„Prin investițiile pe care le face în educație și în viitoarea generație de profesioniști, Alcatel-Lucent își propune să sprijine cei mai buni studenți să se pregătească, dincolo de teorie, pentru lumea reală. Odată cu deschiderea Laboratorului LTE din cadrul Universității Politehnica din Timișoara și având acces la cele mai noi echipamente și tehnologii, studenților și profesorilor li se oferă oportunități de dezvoltare în linie cu cerințele pieței de telecomunicații”, declară Eugen Șerbănescu, Director General Alcatel-Lucent România.

Alcatel-Lucent_LogoLaboratorul LTE din cadrul Universității Politehnica din Timișoara a fost conceput ca un spațiu educațional ce va fi folosit de către cei care studiază principiile de comunicații mobile cu accent pe principiile generale de funcționare a standardului LTE 4G, precum și studenții care urmează cursul de Rețele Metropolitane LTE.

Laboratorul este dotat cu o platformă LTE completă ce le va oferi studenților ocazia să experimenteze toate principiile de funcționare reale ale standardului și să înțeleagă aceste principii de funcționare.

Colaborarea Alcatel-Lucent cu Universitatea Politehnica din Timișoara are o istorie de peste 20 de ani și a presupus din partea companiei o investiție de peste 1 milion de euro în această perioadă. De-a lungul timpului, compania a echipat laboratoare cu tehnică de ultimă generație la momentul respectiv: Centrala Telefonică Digitală Alcatel 1000 E 10, Platforma GSM/2G, Platforma Wimax, Platforma LTE.

Alcatel-Lucent este lider mondial în comunicații de bandă largă fixe și mobile, în convergență, în tehnologii, aplicații și servicii IP și oferă soluții la cheie care permit asigurarea de servicii complete de comunicații utilizatorilor individuali, acasă, la birou sau în timpul deplasărilor acestora.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: