Airbus va construi 900 de sateliți pentru un proiect susținut de Richard Branson Airbus va construi 900 de sateliți pentru un proiect susținut de Richard Branson
Gigantul european din industria aeronauticii Airbus va construi 900 de sateliți pentru OneWeb, o companie britanică privată care activează în domeniul telecomunicațiilor. OneWeb își... Airbus va construi 900 de sateliți pentru un proiect susținut de Richard Branson

Gigantul european din industria aeronauticii Airbus va construi 900 de sateliți pentru OneWeb, o companie britanică privată care activează în domeniul telecomunicațiilor.

OneWeb își dorește să ofere acces rapid, prin intermediul sateliților spațiali, către miliarde de persoane din întreaga lume.

Potrivit reprezentanților OneWeb (cu sediul în Channel Islands), citați de The Guardian, circa 700 dintre sateliți, fiecare dintre ei cântărind mai puțin de 150 de kg, vor fi lansați pe orbită la începutul lui 2018, restul fiind rezerve.

Oficialii Airbus au precizat faptul că vor adopta o nouă strategie de construcție, urmând să pregătească câte 4 sateliți în fiecare zi.

Proiectul OneWeb, finanțat parțial de Virgin Group, business controlat de omul de afaceri Richard Branson, ar uma să coste între 1,5 și 2 miliarde de dolari (un alt investitor este Qualcomm). Tot Branson ar fi cel care ar lansa o parte dintre sateliți, folosind compania sa Virgin Galactic.

Potrivit reprezentanților Airbus, compania va construi primii 10 sateliți în fabrica din Toulouse, producția urmând să fie mutată apoi în Statele Unite.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: