Operatorul Air Berlin, al doilea mare transportator aerian din Germania, a anulat o comandă pentru 33 de aeronave Boeing, în valoare de 5 miliarde...
air_berlinOperatorul Air Berlin, al doilea mare transportator aerian din Germania, a anulat o comandă pentru 33 de aeronave Boeing, în valoare de 5 miliarde de dolari.

Decizia Air Berlin de a nu mai achiziţiona cele 15 Drealinere 787 şi cele 18 avioane single-isle 737 reprezintă o lovitură destul de mare pentru constructorul american. Oficialii Air Berlin au declarat la finalul săptămânii trecută că vor “adapta flota deja existentă la nevoile de transport” prin închirierea sau achiziţia unor alte avioane însă, “într-un număr mult mai redus decât cel estimat iniţial”, precizând totodată că anularea comenzii nu va necesita plăţi comensatorii făcute către Boeing.

Air Berlin se luptă de câţiva ani să realizeze destule venituri pentru a se susţine financiar. Decizia companiei de a reduce din costuri a fost una de succes, operatorul reuşind să intre pe profit în al doilea trimestru al acestui an. Air Berlin a fost curtat de Etihad Airways, care a furnizat credite în valoare de sute de milioane de dolari pentru a ţine compania germană în viaţă. În schimb, Etihad controlează acum 29,2% dintre acţiunile operatorul din Germania.

Nu este pentru prima dată când Air Berlin anulează o comandă de avioane către Boeing. În 2010, compania a renunţat la 10 dintre cele 25 de aeronave 787 Dreamliner comandate iniţial în 2007.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: