Adonia: inteligența artificială îți spune cât de sănătos e tenul tău! Adonia: inteligența artificială îți spune cât de sănătos e tenul tău!
Se spune că frumusețea stă în ochiul privitorului, iar sănătatea în ochiul doctorului. Însă, în dermatologie, medicul are un aliat obiectiv când judecă și... Adonia: inteligența artificială îți spune cât de sănătos e tenul tău!

Se spune că frumusețea stă în ochiul privitorului, iar sănătatea în ochiul doctorului. Însă, în dermatologie, medicul are un aliat obiectiv când judecă și analizează fața, bărbia, gâtul și partea superioară a decolteului: Adonia Deluxe

Spre deosebire de alte sisteme de analiză facială, Adonia Deluxe combină o analiză amănunțită a tenului cu înregistrarea imagistică, standardizată, before&after (fie că este vorba de proceduri laser, fillere dermale, mezoterapie, lipoliza, peelinguri etc.), ce arată progresiv rezultatele tratamentelor efectuate.

Adonia este folosit pentru a expune mai ușor și obiectiv necesitățile fiecărui pacient și pentru a facilita alcătuirea unui plan de tratament personalizat, spune medicul dermatolog Amalia Anghel.

Cum funcționează Adonia?

Programul high-tech folosit permite vizualizarea și analizarea în detaliu a tenului, luând în considerare o multitudine de factori (vase de sânge, telangiectazii, roșeață difuză, pori, pete pigmentare, linii fine, riduri, uniformitatea fetei). Metoda este extrem de facilă, noninvazivă și nu necesită pregătire în prealabil. După demachiere, pacientul se va așeza în pozitia de început, cu bărbia sprijinita ușor pe un suport.

Camera ultraperfomantă rotativă înregistreaza o serie de poze de înaltă rezoluție din poziții standard, in 5 unghiuri diferite, prestabilite, pe o raza de 180 grade (90 stanga, 45 stanga, 0 centru, 45 dreapta, 90 dreapta), folosind 2 moduri de polarizare, rezultand astfel o documentare corecta si completa. Inregistrarea pozelor dureaza doar cateva minute, ulterior, in cel mai scurt timp, Adonia va analiza și procesa pozele astfel obținute.

Analiza imaginilor se face luând în considerare toți parametri mai sus menționați (roșeata – fie difuza, fie sub forma de telangiectazii, porii, petele solare apărute post expunere la razele ultraviolete, ridurile de expresie, liniile fine – frotale, glabela, perioculare, santuri naso labiale, periorale, uniformitatea tenului), permițând o imagine obiectivă de ansamblu. Pe baza datelor colectate, se stabileste cate un scor pentru fiecare parametru, ce va fi comparat cu o baza de date continand pacienti avand aceleasi caracteristici (fototip cutanat, varsta, sex). Imaginile obtinute vor fi stocate, pentru a putea fi ulterior comparate cu noi inregistrari.

Ce utilitate au aceste scoruri obtinute?

Scorul obținut permite recomandarea unui plan de tratament adecvat, incluzând tratamentul la domiciliu, sub formă de produse de curățare, îngrijire și tratament, dar și un plan te terapii realizate în clinică, personalizate pentru fiecare pacient în parte în funcție de nevoile și dorințele acestuia. Recomandările se pot centraliza cu ușurință într-un raport pe care pacientul îl va primi la sfârșitul analizei. De asemenea, Adonia reprezintă un real ajutor în monitorizarea progresului unui tratament, vizualizând într-un mod standardizat, prin compararea pozelor de înaltă rezoluție before&after, chiar și cele mai mici modificări., mai spune Amalia Anghel.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: