Acționarul producătorului de înghețată ALPIN57LUX primește o investiție de 214 mil. euro Acționarul producătorului de înghețată ALPIN57LUX primește o investiție de 214 mil. euro
Grupul Food Union, un grup cu operațiuni internaționale în domeniul producției de lactate și înghețată, cu o cotă de piață importantă în Europa de... Acționarul producătorului de înghețată ALPIN57LUX primește o investiție de 214 mil. euro

Grupul Food Union, un grup cu operațiuni internaționale în domeniul producției de lactate și înghețată, cu o cotă de piață importantă în Europa de Nord și acționarul majoritar al producătorului local de înghețată ALPIN57LUX, care este în același timp și liderul pieței de producție înghețată în Țările Baltice, a primit o investiție totală de 214 milioane de euro de la PAG, un fond de investiții de top din Asia, și de la Meridian Capital, un investitor existent în grup.

Operațiunile grupului Food Union includ activități de procesare lactate și producție înghețată în Europa de Nord. Investiția adusă de PAG și Meridian Capital va susține expansiunea grupului Food Union, cu focus în China, unde Food Union este aproape de a definitiva investiția în două fabrici moderne de lactate. În plus față de aportul de capital, PAG va aduce în Food Union know-how specific de țară și experiență operațională remarcabilă, care va susține echipa de management. PAG va investi 161,6 milioane EUR (circa 170 milioane USD), iar Meridian Capital va investi 52,4, milioane de euro în Food Union.

“Food Union a avut un an excepțional de bun în 2016. În Europa ne-am consolidat poziția în țările în care operam deja și am achiziționat doi producători de înghețată, unul în Norvegia și celălalt în România. În China am investit în două  fabrici de lactate moderne, care vor furniza produse lactate de cea mai bună  calitate către consumatorii din China la începutul anului 2018. Investiția efectuată de PAG, urmată de cea de la Meridian, reprezintă un vot de încredere în strategia Food Union și suntem nerăbdători să lucrăm cu PAG pentru a construi un business puternic în industria produselor lactate din China”, a declarat  Andrey Beskhmelnitskiy, CEO la nivel global și fondator al grupului Food Union.

“Accesarea pieței din China, care este una dintre cele mai mari piețe de consum din lume și care înregistrează cea mai rapidă creștere, reprezintă un pas important pentru Food Union”, a declarat Askar Alshinbayev, Managing Partner al Meridian Capital.

În Europa grupul Food Union va continua să se concentreze asupra dezvoltării produselor cu valoare adăugată și asupra producției în segmentul lactatelor și al înghețatei, cu scopul de a-și întări poziția pe care o deține în Țările Baltice, țările nordice, Europa Centrală și de Est, cât și în țările din Comunitatea Statelor Independente, precum și de a-și dezvolta perspectivele unor exporturi către zona Orientului Mijlociu și China.

Grupul Food Union este un grup internațional care deține companii cu operațiuni în producția de lactate și înghețată din 9 țări. Grupul Food Union reunește companii importante din segmentul lactatelor și al înghețatei și reprezentante de vânzări în Europa de Nord și Europa Centrală și de Est: “Rīgas piena kombināts”, “Valmieras piens” și “Rīgas Piensaimnieks” în Letonia, “Premia” în Estonia și Lituania, “Premier Is” în Danemarca, “Isbjorn Is” în Norvegia, “Alpin57Lux” în România, “Hladokombinat No.1” în Rusia, “Ingman Ice Cream” în Belarus și două capacități de producție lactate în construcție în China. În acest moment, grupul Food Union este lider în industria procesării laptelui în Letonia și cel mai mare producător de înghețată în Țările Baltice și Danemarca. Grupul Food Union exportă produse în peste 25 țări din întreaga lume,  principalele piețe fiind Letonia, Lituania, Estonia, Polonia, Olanda, Marea Britanie, Azerbaidjan, Rusia și China. Grupul Food Union are peste 2.500 angajați.

PAG unul dintre cele mai mari fonduri de investiții alternative din Asia, cu active administrate de peste 16 miliarde de dolari. De la înființarea sa în 2002, PAG a investit peste 30 miliarde de dolari în piețele asiatice. Investitorii fondului includ fonduri de pensii de renume din America de Nord și Europa, cât și fonduri suverane din Asia și Estul Mijlociu.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: