Actavis finalizează achiziția companiei Allergan Actavis finalizează achiziția companiei Allergan
Actavis a anunțat finalizarea procedurii de achiziţie a companiei Allergan în urma unei tranzacții combinate numerar și acțiuni, evaluată la aproximativ 70,5 miliarde de... Actavis finalizează achiziția companiei Allergan

Actavis a anunțat finalizarea procedurii de achiziţie a companiei Allergan în urma unei tranzacții combinate numerar și acțiuni, evaluată la aproximativ 70,5 miliarde de $. Unirea celor două companii va crea una dintre primele 10 companii farmaceutice globale, după veniturile realizate din vânzări, cu venituri anuale combinate de mai mult de 23 miliarde $, anticipate pentru 2015.

“Unirea companiilor Actavis și Alllergan creează o companie farmaceutică  de excepție și un lider în noul model al industriei –  Growth Pharma”, a declarat Brent Saunders, CEO și Președinte al Actavis.” Susținută de francize de succes recunoscute la nivel internațional, un lider global pe segmentul de medicamente generice, un potențial de dezvoltare al medicamentelor extrem de important și o echipă experimentată de management hotărâtă să mențină operațiunile eficiente la nivelul întregii organizații, am pus bazele pentru a ne asigura creșterea profitabilă pe termen lung.”

“Noua companie va fi construită în jurul unui angajament orientat către client , prin parteneriate cu medici, farmaciști și pacienți, pentru a oferi tratamente inovatoare și a spori accesul la aceste tratamente. Avem toate atuurile unui lider global în industrie, cu francize de brand de succes în categoriile terapeutice cheie și acoperire comercială largă, cuprinzând aproximativ 100 de țări. Reprezentanții noștri medicali vor continua să ofere suport  unei arii largi de produse pentru medici și specialiști în întreaga lume. Și lanțul nostru de aprovizionare global este recunoscut ca  lider mondial și în continuare ne vom concentra să oferim clienților calitate și servicii de excepție.”

“Sprijinirea dezvoltării acestui model de business inovator este punctul strategic al motorului nostru de Cercetare și Dezvoltare, construit pe baza unor componente inedite în piețele de asistență medicală primară și de specialitate unde există semnificative nevoi medicale neîndeplinite și în care investim anual 1,7 miliarde $. Portofoliul de produse inovatoare depășind 20 de proiecte de lansări la termen și medicamente generice aflate în curs de lansare, ne conferă o poziție de vărf în cadrul oportunităților de tip First-to-File în S.U.A. Deținem peste 1.000 de autorizații de introducere pe piață la nivel global, o poziție unică în industria noastră. Aceasta ne asigură creștere organică durabilă și pe termen lung.”

“ Odată cu finalizarea procesului de achiziție vom începe implementarea planurilor de integrare completă, pentru a ne asigura că ne folosim de toate atuurile pe care le avem la nivel global, astfel încât să generăm creștere organică susținută a veniturilor și să ne continuăm ascensiunea, devenind compania farmaceutică cu cea mai rapidă și mai dinamică creștere la nivel mondial.”

Tranzacție atrăgătoare din punct de vedere financiar

Actavis se așteaptă ca achiziția să genereze o creștere cu două cifre pentru veniturile non-GAAP în primele 12 luni, incluzând aproximativ 1,8 miliarde $ prin sinergii operaționale și financiare, care se vor realiza în primul an după tranzacție.  Aceste sinergii exclud orice alte venituri adiționale sau sinergii de capacități de producție și vin să completeze cele 475 de milioane $ de economii anuale anunțate anterior de către Allergan în legătură cu Proiectul de Durabilitate. Actavis se așteaptă în continuare să genereze flux de numerar operațional în exces de 8 miliarde $ în 2016, ceea ce va permite companiei să rebalanseze bilanțul.

Beneficiile achiziţiei – pe scurt

Combinarea Actavis și Allergan creează o afacere farmaceutică cu un profil de creștere de neegalat în industrie.

Un portofoliu de branduri farmaceutice semnificativ mai mare, susținut de către o organizație de Marketing și Vânzări de renume mondial

Finalizarea tranzacției creează o companie farmaceutică globală de excepție, un lider în categoriile terapeutice cheie. Compania deține șase francize de succes, cu profituri pro forme estimate la aproximativ 15 miliarde $ în 2015, incluzând francize cu profituri anuale  de peste 3 miliarde $, în domenii precum Oftalmologie, Neurologie și Estetica Medicală/ Dermatologie/ Chirurgie Plastică, precum și un portofoliu de branduri de renume mondial, incluzând, printre altele, BOTOX®, RESTASIS®, JUVEDERM®, NAMENDA XR®, LINZESS®  și LO LOESTRIN®.

Compania nou formată va continua să fie recunoscută pentru angajamentele sale puternice, ca partener preferat pentru medici, specialisti, farmaciști, autorități și pacienți. Prin această combinație suntem decisi să creăm cea mai bună experiență pentru client, bazată pe relații strânse cu aceștia și  deasemenea cu colegii din aproximativ 100 de țări. Divizia de marketing și vânzări a companiei, are experiența necesară pentru a continua să susțină medicii specialiști, incluzând oftalmologi, optometriști, neurologi, psihiatri, dermatologi, chirurgi esteticieni, profesioniști în medicina estetică, chirurgi plasticieni, gastroenterologi, pneumologi, obstetricieni, ginecologi, urologi, cardiologi, specialiști în bolile infecțioase, specialiști în durere și specialiști în recuperare.

Oportunități comerciale crescute în piețele globale

Această achiziție îmbunătățește oportunitățile comerciale internaționale ale Actavis. Compania are acum o prezență comercială extinsă, incluzând aproximativ 100 de țări: o prezență îmbunătățită în Canada, Europa, Asia de Sud-Est și America Latină și o prezență puternică în China și India. Compania nou formată va beneficia de pe urma brandului global Allergan, a strategiei de marketing de top în industrie și a recunoașterii de către clienți a produselor cheie Allergan în piețele globale, incluzând BOTOX®, RESTASIS®, JUVEDERM®, LATISSE®, NATRELLE®   și altele. Compania a estimat că va avea venituri internaționale de aproximativ      5 miliarde $ în 2015 și va avea oportunitatea unică de a-și continua dezvoltarea organică pe piețele internaționale printr-un portofoliu extins de medicamente generice și OTC-uri.

Dezvoltarea și extinderea ariei de cercetare

Compania nou formată va oferi un angajament puternic față de Cercetare și Dezvoltare, cu un nivel al investițiilor de aproximativ 1,7 miliarde $ estimate în 2015, cu accent pe dezvoltarea strategică a produselor inovative, durabile și care aduc valoare adăugată în cadrul brandurilor, medicamentelor generice, medicamentelor biologice și portofoliilor OTC. Compania are mai mult de 20 de produse inovative în dezvoltare pe termen scurt și mediu, incluzând Cariprazine, Eluxadoline, Esmya, Aczone X și Darpin AMD. Deasemenea este în mod strategic axată pe dezvoltarea de noi produse în ariile terapeutice esențiale: Dermatologie și Estetică, Oftalmologie, CNS, GI, Anti-Infecțioase, Sănătatea Femeii și Urologie. Dezvoltarea de noi medicamente generice este, de asemenea, poziționată astfel încât să genereze creștere durabilă, cu aproximativ 230 de aplicații pentru medicamente în așteptare la US Food and Drug Administration (FDA), incluzând aproximativ 70 de aplicații noi, precum și aproape 1000 de aplicații pentru autorizații de marketing depuse în afara SUA în 2014.

Angajamentul de a fi partenerul preferat pentru medici, pacienți și comunitatea medicală

Compania nou formată va păstra angajamentul fundamental al Allergan, de a fi partenerul preferat al medicilor, pacienților și comunității medicale. Compania va continua să încurajeze legăturile strânse cu specialiștii din lumea medicală, ascultându-le cu atenție nevoile, pentru a ajuta la îngrijirea pacienților și a livra tratamente care se adresează patologiilor majore. În completare, compania va continua să facă tot posibilul pentru a oferi educație și informație – cu cel mai înalt nivel de integritate – care să îi ajute pe pacienți să înțeleagă în întregime variantele ce le sunt disponibile și să aleagă tratamentul împreună cu medicii lor, în cunoștiință de cauză. Prin aceste parteneriate esențiale, compania va continua să pună accent pe excelență și rigoare științifică, pentru a livra produse de top, care să îmbunătățească rezultatele pacienților.

Echipă de conducere globală bine închegată și puternică, cu experiență solidă în industrie

Echipa de conducere a noii companii este compusă din lideri din Actavis și Allergan. Este structurată în așa fel încât să balanseze talentele puternice din ambele companii, pentru a ne asigura că noua companie fructifică prezența comercială globală extinsă și francizele puternice ale Allergan, păstrând în același timp poziția de lider deținută de Actavis pe zona de medicamente generice. Cu această structură gata să înceapă munca din prima zi ,compania este poziționată din start pentru a genera creștere la nivel global.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: