Orange a lansat tehnologia 4G+ în România și a anunțat, totodată, acoperire 4G la metroul bucureștean. Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer la Orange România...

speedtest_Orange_4G+Orange a lansat tehnologia 4G+ în România și a anunțat, totodată, acoperire 4G la metroul bucureștean. Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer la Orange România susține că, de la an la an, traficul de date de la metrou s-a dublat, iar cu 4G, utilizatorii Orange vor putea accesa, de azi, mai multe pagini pe telefon într-un timp mult mai scurt.

Timp de câteva minute (de la Universitate la Victoriei), am testat și noi pe noul Samsung Galaxy S5 ediție 4G+ viteza pe care o oferă Orange în stațiile de metrou, dar și în tunele. Dacă pe peronul de la Universitate am reușit să obțin 67 Mbps donwlnoad și 35 Mbps upload, în tunel, între Romană și Victoriei, speed-testul Ookla arăta 20 Mbps download cu 13 Mbps upload. În sediul Orange România de la Victoriei, viteza a crescut la 282 Mbps download.

Totuși, noua versiune a tehnologiei de broadband mobil de pînă la 300 Mbps în zonele cu acoperire are nevoie de terminale mai performante, iar pe piața locală Samsung susține că este primul furnizor de terminale 4G+ cu Galaxy S5 ediție 4G+. Compatibile cu noua tehnologie mai sunt și gadgeturile Samsung Galaxy Alpha 4G+ și Huawei E5786 4G+.

Potrivit reprezentanților companiei Orange, în ultimele luni vânzările de terminale 4G s-au dublat și au ajuns la 400.000 de terminale doar în rețeaua lor. Altfel spus, în T2 din2014 vânzările de smartphone-uri 4G au fost de 4 ori mai mari decât perioada similară din anul anterior.

Serviciul de internet mobil 4G+ a fost lansat în șase orașe, București, Brașov, Cluj-Napoca, Galați, Iași și Timișoara și are, în prezent, o acoperire urbană de 18%. Din cifrele prezentate, acoperirea 4G a celor de  la Orange a ajuns la 1.300 de localități, 48% din populația României și 78% din populația urbană a României.

Prin programul de loialitate, Orange a decis să își răsplătească toți clienții cu vechime, iar aceștia vor primi bonus 1GB de internet 4G pentru fiecare an în rețea. Astfel, dacă un client Orange este în reţea de 12 ani, el primeşte de la Orange net 4G timp de 12 luni. În paralel, clienții 4G primesc puncte de loialitate duble comparativ cu cei care folosesc 2G sau 3G, dar și alte bonusuri.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: