ABOVE AND BEYOND, expoziție aeronautică și aerospațială blockbuster la Sun Plaza ABOVE AND BEYOND, expoziție aeronautică și aerospațială blockbuster la Sun Plaza
Sun Plaza găzduiește în perioada 1 august – 8 octombrie expoziția aeronautică și aerospațială ABOVE AND BEYOND, prezentată de Boeing și realizată în colaborare... ABOVE AND BEYOND, expoziție aeronautică și aerospațială blockbuster la Sun Plaza

Sun Plaza găzduiește în perioada 1 august – 8 octombrie expoziția aeronautică și aerospațială ABOVE AND BEYOND, prezentată de Boeing și realizată în colaborare cu NASA și Muzeul de Aeronautică „Smithsonian” din Washington. Sunt așteptați la expoziție toți cei care își doresc să exploreze avioanele și navele spațiale care ne vor schimba viețile și lumea. Intrarea este gratuită.

Sun Plaza dorește să le ofere clienților săi experiențe captivante, memorabile, fără precedent prin interacțiunea cu componentele expoziției, încurajându-i să țintească cât mai sus și să-și îndeplinească visele făcând imposibilul, posibil.

Venită pentru prima dată în România, ABOVE AND BEYOND este o expoziție interactivă și multisenzorială care celebrează puterea inovației și bucuria zborului. De la mașini zburătoare și avioane supersonice până la lifturi spațiale și mega rachete, ABOVE AND BEYOND va duce vizitatorii mai repede (Faster), mai departe (Further) și mai sus (Higher) într-o experiență unică.

Expoziția ocupă 578 mp și oferă demonstrații interactive ale inovației aviatice fără precedent, de la primele zboruri motorizate până la cele mai noi inovații de pe Pământ și din spațiu.

Vizitatorii se pot aventura în cinci galerii care conțin zeci de displayuri interactive. Pot urca până la marginea spațiului cu un lift – simulator sau pot testa designul propriului avion supersonic de vânătoare într-un concurs de viteză în zbor. De asemenea, familiile sau grupurile de prieteni pot vedea ce simte o pasăre într-un stol, în timp ce participă la o experiență de zbor bazată pe senzori de mișcare.

Simulările de zbor, displayurile interactive, realitatea augmentată sunt exemple din ceea ce are expoziția de oferit pentru a înțelege mai bine principiile zborului.

Și cum cerul nu a fost niciodată limita, vizitatorii acestei expoziții:

  • își pot proiecta – și testa, de altfel – propriul avion supersonic;
  • pot pilota drona chiar în centrul uraganului pentru a colecta informații despre furtună;
  • își pot întinde aripile pentru a experimenta zborul ca o pasăre sau ca un avion futuristic cu aripile mobile;
  • pot lua liftul către marginea spațiului.

Iată câteva lucruri importante ce trebuie știute despre expoziția ABOVE AND BEYOND:

  • 5 milioane de oameni din întreaga lume s-au bucurat deja de această experiență;
  • La crearea acestei expoziții interactive au lucrat o mulțime de specialiști din domenii diferite, inclusiv experți în aviație și în domeniul aerospațial, specialiști în istorie sau arhive, precum și ingineri si designeri.
  • NASA este un partener cooperant al acestui proiect.
  • Este prezentată în centre științifice importante și în muzee de zbor;
  • A mai fost prezentată în Muzeul Național de Aer și Spațiu „Smithsonian” (Washington DC), în Centrul Științific „Saint Louis” (Missouri), precum și în Muzeul Maritim Național (Londra) sau în Centrul Scitech (Arabia Saudită).

Expoziția este gratuită și poate fi vizitată la parter și la etajul 1 în Sun Plaza.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: