8 evenimente din România pe care nu ai voie să le ratezi în 2019 8 evenimente din România pe care nu ai voie să le ratezi în 2019
Festivaluri de film, muzică, teatru, artă și cultură urbană sau design se regăsesc printre recomandările celor care vor să combine călătoritul cu bucuria unor... 8 evenimente din România pe care nu ai voie să le ratezi în 2019

Festivaluri de film, muzică, teatru, artă și cultură urbană sau design se regăsesc printre recomandările celor care vor să combine călătoritul cu bucuria unor experiențe care să îi îmbogățească. Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a alcătuit un top al evenimentelor care se vor întâmpla în 2019 în România.

Lunile de primăvară

Un festival interesant mai ales pentru pasionații de jocuri video, animații, benzi desenate, filme sau seriale se va petrece în București între 24 și 26 mai: East European Comic Con. Actori celebri din serialele votate vin să își întâlnească admiratorii și să le împărtășească din experiențele lor, iar concursurile tematice fac deliciul tuturor participanților.

Unde & Când: București, 24 – 26 mai

Aproximativ în aceeași perioadă (17 – 26 mai) designul românesc își arată susținătorii la Romanian Design Week, unul dintre promotorii principali ai industriilor creative locale. Modă, arhitectură, urbanism, design de interior sau de obiect, ilustrații și multe alte atracții vor bucura ochii celor care vor explora Palatul Universul și locațiile partenere din București. În această perioadă pot fi rezervate camere duble în hoteluri de 3 stele cu tarife medii de 31 EUR/noapte.

Unde & Când: București, 17 – 26 mai

Lunile de vară

Tineri din toate colțurile țării abia așteaptă vacanța de vară pentru a petrece câteva zile în deplină libertate, iar Electric Castle este cel mai râvnit loc pentru asta. Pe parcursul a 5 zile participanții se vor bucura de muzică, tehnologie și arte alternative întâmpinați de un line-up eclectic cu mult chef de distracție. Totul se petrece la Castelul Banffy din Bonțida (jud. Cluj) între 17-21 iulie, iar cazarea se face direct în campingul festivalului.

Unde & Când: Bonțida, 17 – 21 iulie

Iubitorii de film se vor putea bucura de multe evenimente ce le sunt dedicate, dar cel care va deschide vara cinefilă este TIFF, ajuns la vârsta majoratului. Primul și cel mai mare festival de film de lung metraj din România aduce o selecție impresionantă de pelicule și onorează mari artiști din lumea cinematografiei cu premii pentru întreaga carieră. Cea de-a 18-a ediție va avea loc între 31 mai și 09 iunie în Cluj-Napoca, unde tariful unei camere duble într-un hotel de 3 stele are o medie de 40 EUR/noapte.

Unde & Când: Cluj-Napoca, 31 mai – 09 iunie

Deși cele mai multe teatre sunt în vacanță pe timpul verii, la Sibiu se întâmplă unul dintre cele mai apreciate festivaluri europene care pun în valoare arta performativă: Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (14 – 23 iunie).

Selecționate anual în jurul unei teme relevante pentru organizatori, spectacolele de teatru, dans, circ, proiecțiile video sau conferințe și lansări de carte reușesc să transforme fosta capitală culturală europeană pe parcursul celor 10 zile intense. Cei care vor să urmărească producțiile invitate pot rezerva o cameră dublă într-un hotel de 3 stele în perioada festivalului plătind aproximativ 32 EUR/noapte.

Unde & Când: Sibiu, 14 – 23 iunie

Lunile de toamnă

Finalul verii lasă în loc cel mai mare eveniment cultural românesc care poartă numele celui mai important muzician român: Festivalul Internațional George Enescu. Pe lângă cele 84 de concerte, va exista o componentă specială numită „Mozart Week in Residence”, unde va fi expusă vioara la care a cântat marele compozitor și care va expune detalii din viața acestuia. Concertele vor avea loc în București și în alte 8 orașe din România între 31 August și 22 Septembrie, când o cameră dublă într-un hotel de 3 stele din capitală poate fi închiriată, în medie, pentru 32 EUR/noapte.

Unde & Când: București, 31 August – 22 Septembrie (+Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Bacău, Bârlad și Târgoviște)

Cei care vor să se bucure de aceeași calitate a muzicii dar preferă să stea departe de costumele de gală se pot întâlni între 13 și 15 septembrie la Timișoara, pentru PLAI Festival. Pe lângă artiștii veniți din toate colțurile lumii, la Muzeul Satului Bănățean se promovează și dezvoltă o rețea importantă de organizații non-profit din mediul creativ, care face ca evenimentul să capete și mai multă culoare. Camerele duble în hoteluri de 3 stele se închiriază atunci cu tarife medii de 38 EUR/noapte.

Unde & Când: Sibiu, 13 – 15 Septembrie

Arta fotografică va fi pusă în valoare în București între 1 și 12 octombrie în cadrul unui proiect care oferă mult mai mult decât fotografii captivante: Bucharest Photofest. Poveștile vizuale din expozițiile, proiecțiile, dezbaterile și workshopurile din program aduc un focus proaspăt pe frumusețile lumii în care trăim, încurajându-ne să lăsăm la o parte filtrele de zi cu zi. În această lună costul mediu al unei camere duble în hoteluri de 3 stele este de 30 EUR/noapte.

Unde & Când: București, 1 – 12 Octombrie

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: